Producătorul chinez de maşini electrice Nio construieşte o fabrică în Ungaria, unde va produce staţii de schimb al bateriilor

1 August 2022, 14:50
Redacţia PiataAuto.md
Nio e unul din cei mai avansaţi producători de maşini electrice din China, cu modele capabile să concureze cu Lucid şi Tesla în materie de autonomie şi tehnologii. Expansiunea celor de la Nio în Europa e foarte atipică, însă. Aceştia s-au lansat în toamna anului 2021 întâi în Novergia, o ţară non-EU, dar foarte primitoare pentru maşinile electrice. Iar între timp, Nio construieşte prima sa fabrică din afara Chinei tocmai în Ungaria, acolo unde nu va produce maşini, ci produse „energetice”.
Noua fabrică e localizată în regiunea Pest din Ungaria şi va avea o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi. Mai mult ca atât, în jurul fabricii va exista şi un centru de cercetare şi dezvoltare, unde va avea loc şi o mare parte din designul şi proiectarea produselor fabricate pentru Europa. Fabrica va deveni operaţională în luna septembrie 2022.
Aşa cum am spus mai sus, însă, fabrica din Ungaria nu va produce maşini electrice. De fapt, în Ungaria se vor fabrica în primul rând staţii de schimbare a bateriilor, întrucât Nio are un asemenea serviciu. Maşinile sunt proiectate astfel încât în 5 minute să poată fi făcut un schimb complet al bateriei tale pe una similară, dar complet încărcată, dacă optezi să cumperi maşina fără baterie, iar bateria să rămână proprietatea producătorului.
Foto: Aşa arată o staţie de schimbare a bateriilor din Norvegia şi un Nio ES8 în ea

Fiecare asemenea staţie are 13 baterii stocate, iar maşina intră, apoi utilajele fac întregul schimb. În Europa Nio planifică să permită două asemenea schimburi gratuite lunar pentru clienţii săi, pentru situaţii când aceştia se grăbesc. În rest, aceştia îşi vor încărca bateriile în mod obişnuit.
Asemenea staţii sunt deja de ordinul sutelor în China. În Europa, exista doar una demonstrativă, însă odată cu noua fabrică din Ungaria, numărul lor ar trebui să crească. De asemenea, odată cu anunţul fabricii din Ungaria, chinezii de la Nio au confirmat şi lansarea mărcii pe noi pieţe, în Olanda, Germania, Suedia şi Danemarca.
0
1,278
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!