Segmentul de centură a Chişinăului dintre traseul Leuşeni şi Ialoveni va fi gata în octombrie, iar Ministerul Infrastructurii promite noi segmente

15 August 2022, 08:33
Redacţia PiataAuto.md
Despre centura Chişinăului se vorbeşte de atât de mult timp, încât de atunci şi până azi s-au perindat mai mulţi primari şi miniştri, iar planurile şi promisiunile au fost nenumărate. Recent, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a anunţat că a inspectat unul din sectoarele de centură a Chişinăului, care e gata în raport de 70%, promiţând totodată că ministerul va demara cât de curând licitaţii pentru lucrările la următoarele două segmente din proiectul viitoare centuri.
Segmentul despre care se menţionează acum că e gata în raport de 70% sunt 6,5 km, cuprinşi între traseul Chişinău-Leuşeni şi traseul Chişinău-Hânceşti, în zona Ialoveni.
Acesta traseu are mai mult de 5 ani de când e în reparaţii, de atunci schimbându-se câţiva miniştri, prim-miniştri şi guverne. Acum, deşi mai sunt încă 30% până la finalizare, ministerul anunţă că lucrările se vor încheia în octombrie 2022.
Pe acest drum, s-au făcut unele din cele mai adânci săpături şi lucrări de construcţie a terasamentului traseului. În prezent, cu excepţia unor zone restricţionate, pe acest segment se poate circula pe un carosabil bun.
0
1,279
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!