Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Suedezii de la Polestar au dezvăluit un nou model electric, de 884 CP, pe care-l vor produce abia peste 4 ani

16 August 2022 - 14:36
Redacţia PiataAuto.md
Suedezii de la Polestar, companie fondată de cei de la Volvo, au dezvăluit astăzi un nou model electric, pe nume Polestar 6. E vorba de un model sport, decapotabil, care promite a fi uşor şi excepţional de puternic, dar care va fi pus în producţie tocmai peste 4 ani, în 2026.
Cei de la Polestar şi-au pus drept scop să lanseze câte un model nou pe an, pentru a-şi extinde gama. Polestar 1 a fost un hibrid şi e scos din producţie deja, iar în prezent singurul model produs în serie e Polestar 2, disponibil în 3 versiuni, de la 217 CP la 408 CP. Apropo, producţia lui Polestar 2 are loc în China, la fabrica Volvo din Luqiao. Polestar 3 e un SUV electric, despre care încă nu e cunosc prea multe, decât faptul că ar trebui să fie complet dezvăluit în 2022 şi pus în producţie atât la fabrica din China, cât şi la una nouă din SUA. Despre Polestar 4 şi Polestar 5 ştim doar informaţii de viitor, şi că vor ajunge în producţie cam către anul 2024 şi 2025.
Respectiv, deşi azi au doar Polestar 2 în producţie şi încă n-au pus pe linia de asamblare alte 3 modele despre care au dezvăluit mai multă sau mai puţină informaţie, cei de la Polestar au dezvăluit azi şi cel de-al 4-lea model viitor, pe care au anunţat că-l vor pune în producţie în 2026, deci peste 4 ani. Toate astea ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva se promite prea mult şi deocamdată se transpune în realitate prea puţin. Şi ne mai putem întreba dacă peste 4 ani va mai fi actual acest model, mai ales ca design sau tehnologii.
Iar la nivel de tehnologii suedezii spun, totuşi, câteva lucruri interesante. Acesta va fi construit pe o platformă din aluminiu, care promite a fi mai uşoară şi se va baza pe tehnologia de 800V a bateriilor şi circuitului de propulsie Vor exista câteva versiuni, iar cea mai puternică va avea două motoare, ce vor însuma 884 CP şi 900 Nm.
Cu asemenea putere, modelul electric va prinde prima sută în 3,2 secunde şi va fi lăsat să atingă o viteză maximă de 250 km/h. Cei de la Polestar spun că au produs un prim automobil fizic, pe care-l vor aduce în week-end la un eveniment din SUA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter