Supercharger-ele Tesla au devenit ilegale în Germania, după ce au fost deschise şi proprietarilor altor mărci, din cauza unei reguli prea stricte

17 August 2022, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul american Tesla are o reţea vastă de prize puternice Supercharger în Europa, pentru încărcarea maşinilor electrice. Aceste prize au fost accesibile multă vreme doar proprietarilor de Tesla, dar de un an încoace, Tesla a tot deschis accesul la încărcătoarele sale şi proprietarilor altor mărci în mai multe ţări europene.
Întâi au fost deschise câteva locaţii din Olanda, apoi, în ianuarie 2022 au urmat staţiile din Norvegia şi Franţa, iar ulterior toate staţiile din Olanda. În lunile ce-au urmat prizele au fost deschise şi proprietarilor altor mărci de automobile electrice în ţări precum Suedia, Spania, Marea Britanie, Elveţia, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda şi Luxemburg. În luna iunie în listă a fost inclusă şi Germania, iar la scurt timp s-a constatat că există o problemă legală.
O lege germană spune că prizele disponibile public, care vând energie măsurată în kWh, trebuie neapărat să aibă afişată pe ele cantitatea de kWh vândută, în contorizare continuă. Supercharger-ele Tesla n-au avut niciodată un ecran pe ele, energia încărcată fiind indicată atât pe display-urile maşinii, cât şi în aplicaţia de telefon. Dar, regulile germane nu se mulţumesc cu afişarea în aplicaţie şi pe maşină, şi impun prezenţa unui contor pe staţie. Iar atât timp cât staţiile Tesla n-au un asemenea contor, sunt ilegale în Germania.
Ne-am fi aşteptat ca germanii să închidă temporar accesul spre toate aceste staţii, însă aceştia au fost mai indulgenţi. Autorităţile au declarat că e sarcina celor de la Tesla de a instala display-uri de afişare a kilowaţilor, iar producătorul ar fi acceptat s-o facă, prin urmare a primit un termen de conformare, iar în acest răstimp staţiile vor putea funcţiona, chiar dacă sunt considerate ilegale.
1
11,454
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!