Un Mercedes W124 cu tratament AMG tocmai a fost vândut în SUA la un preţ record

17 August 2022, 20:28
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz E-Class din generaţia W124 e tot mai apreciat, iar ultimii doi ani preţurile maşinilor bine păstrate, mai ales în motorizări mai mari, au început a urca vertiginos în preţ. Însă un exemplar care tocmai a fost vândut în SUA a bătut orice record anterior, ducând modelul clasic la un nou nivel de preţul imaginabile pentru el.
În ultimii ani, cele mai modeste motorizări, dar în exemplare bine păstrate, puteau costa între 10 şi 25 mii euro. Motorizări mai mari, în exemplare autentice, puteau ajunge şi la 25-45 mii euro. Iar în vârful ierarhic al preţurilor se situau, fireşte, versiuni 500 E cu motor V8 şi ediţiile AMG bazate pe acelaşi motor. În ultimii doi ani, exemplare bine păstrate costau de la 80-85 mii euro în sus, iar recordurile unor exemplare impecabile ajungeau şi 200-280 mii euro.
Ei bine, maşina despre care vorbim azi a depăşit şi aceste cifre şi a fost vândută pentru 761.800 dolari SUA! Ce e atât de special în ea?
În primul rând, e un E 60 AMG, cu motor V8 mărit la 6,0 litri şi 385 CP. E produs în 1988, în perioada în care atelierul AMG era încă unul independent, aşa că cei de acolo şi-au permis să cupleze pe atunci la acel motor o cutie automată preluată de pe W126.
A fost modificată de filiala AMG din SUA de pe atunci, din Westmont, din Illinois. Doar 13 exemplare de W124 au fost create astfel pentru piaţa SUA, înainte de AMG să devină o casă de tuning oficială pentru Mercedes. Iar din cele 13, doar 5 maşini sunt în caroserie coupe, ca şi cea despre care vorbim azi. Deci, ar fi mai corect să menţionăm codul de caroserie C124.
Ei bine, maşina asta ar doar 19.417 mie parcurse şi e într-o stare de nou. Asta înseamnă cam 31 mii km parcurşi în toată istoria maşinii.
Maşina are confirmări oficiale despre lipsa implicării în vreun accident şi are toată istoria documentată. Dar şi o simplă privire la interior confirmă parcursul excepţional de mic.
Iar acest parcurs a fost posibil şi datorită stocării pe o perioadă de 15 ani în formă nemişcată, cu introducerea unei soluţii speciale în rezervor, pentru a păstra conductele imune la uzura în timp. Chiar şi aşa, în 2021 maşina a beneficiar de schimbarea întregului sistem de pompare a benzinei spre motor, drept operaţiune de trezire din nou la viaţa cotidiană.
Iar acum, când a fost scoasă la licitaţie, cineva a fost suficient de generos şi de pasionat încât să plătească 761.800 dolari pe ea! E o sumă de care-şi putea cumpăra o mulţime de alte maşini, dintre cele mai exotice şi mai rapide. Şi totuşi, acel om a ales să dea această sumă imensă pe acest Mercedes W124!
Iar de azi înainte, această generaţie de Mercedes s-a apropiat şi mai mult de liga aia a maşinilor care deja se apropie de un milion. Da, deocamdată doar versiunile cele mai rare. Dar asta spune mult despre cât de dorit a devenit deja acest model printre colecţionari!
0
1,758
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!