Un Porsche care ar fi frânat automat la 135 km/h pe o autostradă din Germania a provocat un accident, iar poliţia a amendat 14 alţi şoferi

30 August 2022, 15:01
Redacţia PiataAuto.md
Un accident neobişnuit s-a produs pe autostrada A3 în Germania, în apropiere de joncţiunea Hochstadt-Ost, în direcţia Wurzburg. Un şofer de 26 de ani conducea un Porsche cu o viteză regulamentară de 135 km/h pe acea autostradă, când maşina sa a aplicat brusc frânele la maxim până la oprirea completă, frânare acţionată de sistemul brake assist, care intervine de obicei când riscul unui impact este iminent. De această dată, însă, şoferul spune că nu a existat nici un motiv vizibil pentru care maşina sa ar fi putut reacţiona aşa.
Poză simbol

În urma frânării bruşte, o altă maşină din spate n-a putut frâna şi a vrut să-l ocolească, dar a ajuns să lovească întâi bariera dintr-o parte a autostrăzii, după care a ricoşat în cealaltă. Cei doi oameni, care se aflau în acea maşină, au fost răniţi şi au fost preluaţi de medici. Maşina lor a fost avariată, la fel ca şi barierele, iar poliţia estimează pagubele la circa 8.000 euro.

Poliţia va trebui să investigheze afirmaţiile şoferului din Porsche, iar dacă se va confirma că maşina a frânat dintr-o eroare a sistemului de frânare automată, inginerii de la Porsche vor fi cu siguranţă sesizaţi pentru a investiga şi ei cauzele în vederea depistării unei potenţiale probleme.

Cât timp poliţia şi medicii interveniseră la locul accidentului de autostradă, doi dintre poliţişti, care dirijau traficul, urmăreau şi maniera de condus a şoferilor de alături. Tocmai 14 şoferi şi-au scos telefoanele mobile să facă poze sau să filmeze accidentul şi toţi s-au ales cu amenzi usturătoare. Iar poliţia din Germania a amintit cu această ocazie că fotografierea locului unui accident deja produs e interzisă, nemaivorbind de folosirea telefonului mobil în timpul condusului.
1
31,650
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!