Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un rar Bentley Turbo R, conservat fascinant de bine, scos la vânzare în Moldova

22 August 2022 - 20:42
Redacţia PiataAuto.md
Da, acest Bentley Turbo R, un model legendar în istoria mărcii britanice, e unul scos la vânzare tocmai în Republica Moldova şi arată fascinant de bine, pe măsura unei maşini de colecţie. Miraţi de prezenţa unui model atât de rar, căutat de colecţionari, am reuşit şi să vorbim cu proprietarul actual din Bălţi al acestui Bentley.
Înainte de toate, trebuie să spunem de ce e atât de legendar acest model. În primul rând, pentru că a marcat o revenit la sportivitatea accentuată, într-o perioadă în care Bentley aparţinea lui Rolls-Royce. Bentley făcea uz de acelaşi motor renumit V8 de 6,75 al Rolls-Royce şi folosise deja o ipostază turbo, dar pe modelul Turbo R acesta devenise şi mai focusat spre performanţă, iar dincolo de toate suspensia maşinii era modificată nu doar să plutească pe asfalt, ci şi să ţină maşina în curbe cu excelenţă.
Parametrii exacţi ai lui Turbo R nu erau anunţaţi în mod oficial, răspunsul la întrebarea câtă putere are maşina fiind de „întotdeauna suficientă”, într-o manieră tipică de Rolls-Royce. Dar astăzi fanii Bentley sunt în mare parte de acord că acest motor scotea 300 CP şi 660 Nm.
Aşadar, acum 30 de ani şi mai mult, când această maşină era în producţie, era un sedan luxos pe care să-l poţi apăsa intens, savurând opulenţa puterii pe care o poate oferi de sub capotă. Modelul a avut o durată de viaţă lungă, însă, pentru că e Bentley şi se producea în număr mic, s-au asamblat doar 7.230 exemplare de Bentley Turbo R, fără a lua considerare versiunea Turbo RT de la sfârşitul carierei.
Maşina din Moldova, despre care vorbim azi, e un Turbo R fabricat în 1992, deci e una din cele doar 7.230 produse în istorie. Surprinzător, dar maşina pretinde a avea doar 70.000 km parcurşi în întreaga istorie, fapt care pare să fie confirmat de aspectul estetic, conservat fascinant de bine.
Într-adevăr, imaginile acestui Bentley confirmă păstrarea interiorului într-o stare de nou, la drept vorbind. Tapiţeria e una de piele gri deschisă, care era o tendinţă printre modelele britanice ale acelei perioade, iar inserţiile de lemn sunt din lemn adevărat, lucrat manual pe atunci la Bentley.
Maşina asta din Moldova emană luciu în toate detaliile sale mici, şi anume aşa ar trebui să arate un Bentley atât de valoros, beneficiind de grija supremă din partea proprietarului său.
Actualul proprietar, însă, e cel de-al doilea la număr din Moldova şi n-a putut desfăşura foarte detaliat istoria acestei maşini. Iar o asemenea maşină ar merita un dosar cu istorie completă, care i-ar spori şi mai mult valoarea. Totuşi, ea e de multă vreme înmatriculată în Moldova, iar un viitor proprietar ar putea cu siguranţă restabili mai multe detalii din istoria sa.
Pentru că, cel puţin ca aspect la prima vedere, acest Bentley chiar ar merita atitudinea aia plină de pasiune, cum i se cuvine unei maşini de colecţie rare. Ah, da, preţul de vânzare e de 20 mii euro. E mai mic decât asemenea modele comparabile din alte ţări, fapt care-l face şi mai interesant.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter