Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un şofer de Tesla din China ar fi lăsat autopilotul să conducă în locul lui, pentru că era băut, dar maşina a făcut accident

10 August 2022 - 10:27
Redacţia PiataAuto.md
Un caz neobişnuit e raportat în China, acolo unde un proprietar de Tesla Model X se consideră nedreptăţit în urma deciziei autorităţilor de a-i suspenda permisul de conducere pentru 5 ani, drept consecinţă a unui accident în care acesta era pasager, iar maşina conducea singură, în regim Autopilot, după cum pretinde proprietarul.
Totul s-a întâmplat în Hangzhou, China. Proprietarul de Tesla luase cina în oraş, la un local din preajma unui parc şi băuse şi alcool la cină. Când a venit timpul să plece acasă, s-a gândit că nu poate conduce în stare de ebrietate, aşa că şi-a rugat un prieten să vină pentru a-i conduce maşina. Prietenul i-a spus că vine, doar că poate ajunge în cealaltă a parte a parcului şi l-a rugat să vină până acolo.
Proprietarul de Tesla povesteşte că s-a gândit că cea mai bună idee ar fi ca să pună maşina în regim de Autopilot şi să-i pună destinaţia în cealaltă parte a parcului, iar el să ia loc în partea dreaptă, drept pasager. Astfel, s-a gândit că poliţia nu i-ar putea reproşa că ar conduce în stare de ebrietate. Tesla sa a cauzat un accident pe aleea de parc, însă, lovind obiecte de pe alee şi alungând într-un şanţ. Poliţia, ajunsă la faţa locului, a constatat că proprietarul avea 0,86 mg/l în aerul expirat şi l-a acuzat de condus în stare de ebrietate. Acesta a încercat să tot spună că, de fapt, el nu e vinovat, pentru că era pasager, dar mai apoi Tesla a informat poliţia că maşina detectase prezenţa unei persoane în locul şoferului, pentru că altfel nu ar fi pornit, aşa că proprietarul, cel mai probabil, minte. În consecinţă, acesta s-a ales cu pedeapsa maximă din partea poliţiei, fiind lipsit de permisul de conducere timp de 5 ani, pe lângă amenda şi înscrierile în cazier.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter