(VIDEO) Acesta e noul Paramount Marauder, vehiculul blindat din Africa de Sud, cu 42 cm gardă la sol, care poate cântări până la 16 tone

29 August 2022, 13:37
Redacţia PiataAuto.md
Paramount Marauder e un vehicul blindat produs de vreo 15 ani încoace în Africa de Sud, care şi-a câştigat notorietatea după a apărut într-un episod Top Gear, iar Jeremy Clarkson l-a numit cel mai de neoprit vehicul din lume. Acum Marauder a primit o nouă generaţie, care împarte platforma cu precedenta şi păstrează parametrii principali.
Aşadar, noul Paramond Marauder poate cântări până la 16 tone în masă totală cu tot cu blindaj şi sarcină utilă la bord, fiind cu 1 tonă mai greu decât predecesorul său. Vehiculul are o gardă la sol identică, de 42 cm, inclusiv datorită unor roţi uriaşe, ceea ce-l face capabil să galopeze cu 110 km/h prin denivelări. Acesta poate urca pe rampe de până la 60%.
Noul model beneficiază de un design mai diferit şi de un grad de blindaj şi mai desăvârşit, conformându-se nivelului 3 Stanag. De asemenea, are un interior complet nou, conceput mai ergonomic, reducând oboseala celor din interior. Pe lângă blindajul exterior, până şi scheletul scaunelor e blindat şi are protecţie suplimentară pentru acceleraţii laterale în cazul unor situaţii excepţionale. La fel ca şi înainte, pe acoperiş se poate monta o turelă cu arme de tot soiul, inclusiv din cele ghidate din interior, iar acum şi nivelul senzorilor cu care e dotat vehiculul a crescut substanţial.
Marauder e propulsat de un turbodiesel cu 6 cilindri în linie de origine MAN sau Cummins, iar noua generaţie a fost gândită în aşa fel, încât în condiţii de câmp să poată fi modificată de la volan pe stânga la volan pe dreapta şi viceversa, operaţiunea durând două ore. Şi, deşi şi până acum vehiculul era notoriu pentru felul în care putea trece prin orice teren, acum creatorii săi sud-africani spun Marauder va putea face şi asta mai bine, datorită direcţiei noi şi a suspensiei reajustate.
Fireşte, deşi a devenit notoriu datorită unei emisiuni de entertainment, care l-a pus în context civil, Paramount Marauder e în primul rând un vehicul militar, conceput să poată fi până şi transportat rapid cu elicopterul, iar şansele ca cineva să şi-l poată cumpăra doar pentru a merge cu el pe drumurile publice sunt foarte mici.
Vezi mai jos un scurt video, publicat de cei care îl produc în Africa de Sud.
0
1,209
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!