(VIDEO) Atenţia unui şofer de camion şi viteza moderată l-au ajutat să evite un accident din cauza unui pieton în Chişinău, pe timp de noapte

28 August 2022, 08:34
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia desfăşoară adeseori campanii de amendare a pietonilor din Moldova, ţintindu-i mai ales pe cei mai iresponsabili din ei, care traversează în cele mai periculoase locuri. Un pieton surprins de o cameră de bord acum trei zile, însă, pare să fi neglijat orice raţiune şi a fost la un pas de provocarea unui accident grav, în care tot el ar fi avut cel mai mult de suferit. Din fericire, însă, atenţia unui şofer de camion şi viteza moderată au salvat situaţia.
Totul pare să se întâmple pe bulevardul Dacia, în direcţia aeroportului, acolo unde există semafoare dedicate pentru fiecare bandă. Pietonul, decide să traverseze alergând haotic, fără a ţine cont de semafoare şi fără a se asigura măcar de trafic. La un moment dat ajunge în faţa benzii din mijloc, unde circula un camion, cap tractor cu semiremorcă, la doar câţiva metri de acestea.
Şoferul de camion, însă, a observat pietonul înainte ca acesta să ajungă direct în faţa sa şi, deoarece avea şi o viteză moderată, a reuşit să frâneze cât pietonul să alerge şi din faţa camionului său, iar astfel un accident a fost evitat. Câţiva factori simpli puteau schimba total situaţia — dacă şoferul l-ar fi observat mai târziu, abia când era în faţa sa, sau dacă viteza camionului era cu 10-20 km/h mai mare.
Vezi întreaga situaţie mai jos, surprinsă în video-ul de pe camera de bord a unei alte maşini.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova / Olga Didenco
0
1,750
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!