(VIDEO) Britanicii au testat cum e afectată o Dacia Jogger cu motor 1,0 turbo de numărul de pasageri şi greutatea de la bord

31 August 2022, 14:52
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Jogger e cel mai accesibil model cu 7 locuri în multe ţări, inclusiv Marea Britanie, dar vine echipată cu un motor de doar 3 cilindri şi 1,0 litri capacitate, dar care, datorită turboaspirării, dezvoltă 109 CP. Datele oficiale tehnice, însă, sunt întotdeauna omologate cu un singur om la bord, aşa că britanicii au fost curioşi să descopere cât de mult e afectată o Dacia Jogger cu motor de 1,0 litri de schimbarea numărului de pasageri şi greutatea de la bord.
Maşina propriu-zisă cântăreşte 1.280 kg împreună cu un şofer de 75 kg, iar aceştia au încercat o serie de teste în ipostază cu doi oameni la bord şi o masă totală de 1.515 kg, apoi 7 oameni şi o masă totală de 1.767 kg, apoi aceiaşi 7 oameni plus 200 kg de nisip în portbagaj, deci o masă totală de 1.967 kg.
Fireşte, schimbarea masei totale a avut impact la acceleraţie, de exemplu. Dar, surprinzător, nu a făcut nicio diferenţă la frânare. Efectul a fost simţit la manevrabilitate, ba chiar şi la consum, iar cel mai greu i-a fost Daciei să pornească în rampă, de pe loc, cu greutatea maximă.
Vezi mai jos întreaga serie de experimente în diverse ipostaze de greutate.
0
35,959
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!