(VIDEO) Camioane 6x6, înaintând prin denivelări uriaşe, la un eveniment recent din Cehia

21 August 2022, 13:14
Redacţia PiataAuto.md
Cehii sunt atât de pasionaţi de camioane lor cu capacităţi avansate de trecere, încât în ţara lor au loc anual minim 5 competiţii spectaculoase, dedicate acestora. Iar categoriile sunt de obicei delimitate de tipuri de tracţiune — 4x4, 6x6, 8x8 sau mai mult, dar aproape întotdeauna e vorba de toate roţile motrice. Şi asta pentru că probele sunt atât de dificile, încât până şi cu atâtea roţi învârtindu-se la unison, camioanele tot au parte de provocări majore, iar uneori şi imposibile de trecut.
Un asemenea eveniment a avut loc week-end-ul trecut în Kunstat, Cehia şi, ca de obicei, cehii şi slovacii vin în număr uriaş să urmărească aceste competiţii cu camioane în offroad. Printre camioanele care concurează domină cu siguranţă Tatra în tot felul de configuraţii, o parte din ele sunt Praga, şi doar o mică parte vin de la alte mărci. Deci, pentru cehi e un soi de competiţie şi demonstraţie a capacităţilor camioanelor autohtone.
Iar aceste camioane de competiţie sunt modificate pentru ca să rămână doar esenţialul pe ele. Iar asta le expune şi mai mult punţile, cadrul, tubul de tracţiune şi semiaxele — cu alte cuvinte, dacă cineva vrea să vadă în acţiune intensă aceste sisteme de tracţiune integrală pe camioanele cehe, aici are cele mai diverse şi elocvente demonstraţii. Sigur, asta înseamnă că ele sunt lipsite şi de filtrele ecologice şi uneori scot şi fum negru când sunt forţate intens, dar regulamentul sportiv le permite aceste modificări, atât timp cât ele nu ies pe drumurile publice.
Unul din pasionaţii care au venit să urmărească evenimentul, a filmat şi montat un video cu cele mai spectaculoase momente cu camioane 6x6, de la evenimentul de week-end-ul trecut. Vezi acest video mai jos.
0
1,416
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!