(VIDEO) Comparaţie la acceleraţii şi frânare între un Audi R8 şi un Audi RS Q e-tron de la Dakar, care nu are ABS

20 August 2022, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Audi a făcut senzaţie la ultima ediţie a raliului Dakar, din primele zile ale unui 2022, întâi prin rateurile constante la suspensia lui RS Q e-tron, apoi prim performanţele uimitoare şi pentru toţi e clar deja că la următoarele ediţii Dakar Audi va domina cu acest bolid. Ei bine, germanii au fost suficient de deschişi încât să ofere unul din bolizii de la Dakar, cu tot cu un copilot, pentru a fi pus într-un duel direct alături de supercar-ul lor de asfalt, Audi R8 V10.
R8 are un motor aspirat natural, de şcoală veche şi cilindree mare, în timp ce bolidul de la Dakar e propulsat electric, cu energia generată de un motor pe benzină de la bord. Iar puse alături, pe asfalt, cele două vehicule s-au dovedit a fi foarte aproape în performanţele lor, ambele reuşind să învingă cel puţin o cursă. Fireşte, mare avantaj al bolidul de la Dakar e că el ar putea face acelaşi lucru şi pe dune de nisip, în timp ce R8 ar sta neputincios pe loc.
Dar, o comparaţie la fel de interesantă a fost la frânare, or, bolidul Audi de la Dakar nu e echipat cu sistem ABS, iar asta înseamnă că roţile se blochează complet la frânări de urgenţă, şi poate interveni şi deraparea pe lateral. În cursele profesioniste, lipsa ABS e necesară, pentru că frânele sunt folosite uneori şi pentru corecţii de traiectorii. Dar aici, pe asfalt, rezultatul a fost curios.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,874
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!