(VIDEO) Cum arată autobuzul unui IT-ist din SUA, transformat într-o casă cu 2 etaje pentru familia sa cu 8 copii

13 August 2022, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Dane e un IT-ist din SUA, care tocmai a făcut o schimbare majoră în viaţa sa şi a familiei sale numeroase, cu 8 copii. Acesta a cumpărat un autobuz şi l-a transformat într-o casă cu două etaje, suficient de încăpătoare şi confortabilă pentru ca o familie să poată trăi în permanenţă în ea, în timp ce explorează lumea.
Acesta revenea în anul 2020 cu familia dintr-o călătorie prin statul Utah din SUA, când şi-a văzut copiii fericiţi în spate, călătorind pe atunci cu un van. S-a gândit că asta e fericirea, de fapt, şi şi-a pus întrebarea de ce s-ar întoarce la rutina zilnică de acasă, cu muncă la birou şi cu goana continuă după bani. În acea rutină, pe care o avem mulţi dintre noi, abia de avem poate două ore pe zi să le petrecem cu adevărat în familie, cu copiii, şi poate două zile pe săptămână, şi poate două săptămâni pe an. Iar când gândeşti global, e o cantitate foarte puţină de timp pe care apuci să-l petreci cu cei dragi, zice Dane. De asta, s-a gândit că ar putea să-şi schimbe radical modul de viaţă, iar familia sa a fost încântată.
A durat ceva timp până au găsit un autobuz, până l-au proiectat şi apoi au contractat un atelier să-l construiască, dar de curând autobuzul lor a fost finalizat şi au apucat să-l testeze în câteva escapade scurte. Iar acum s-au mutat deja full-time în el şi au pornit în lumea mare. Nu au un traseu anumit, nu-şi propun să ajungă galopând la o destinaţie, ci pur şi simplu să savureze viaţa transformată într-o continuă călătorie împreună.
Dane e IT-ist şi continuă să muncească direct din autobuzul său, ajustându-şi după bunul plac orele de muncă. Şi-a făcut un birou în zona din faţă a autobuzului, alături de scaunul de condus.
Iar autobuzul are două toalete, un duş, o bucătărie la etajul întâi unde încap cu toţii să ia cina, o sufragerie mai mare la etajul doi, o zonă de dormitoare cu 8 paturi pentru copii, în stilul celor din trenuri sau de pe vapoare, dar şi un dormitor mai mare pentru Dane şi soţia sa. Autobuzul are aer condiţionat la ambele etaje, plită cu inducţie la bucătărie, ba chiar şi maşină de spălat şi uscat hainele.
Când autobuzul staţionează, se poate folosi şi acoperişul ca un soi de terasă. Există şi panouri solare acolo, care stochează energia în 8 baterii de la bord. Acele baterii pot fi încărcate şi conectând o priză de la parcări obişnuite pentru rulote. În general, autobuzul e prevăzut să-şi folosească energia din baterii şi are un generator doar ca soluţie de rezervă. Când înaintează, consumul mediu realist de motorină e de circa 35-37 litri/100 km.
Totul pare foarte modern realizat în acest autobuz, însă, şi nu te privează de comodităţile vieţii moderne. Cu 8 copii în familie, acest IT-ist şi-a dorit confort maxim pentru ei, chiar dacă viaţa în autobuz presupune, totuşi, o schimbare majoră. Vezi întreg autobuzul în video-ul de mai jos.
0
25,086
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!