(VIDEO) Cum arată o frânare de urgenţă pe o autostradă din Germania, de la 208 km/h

18 August 2022, 19:12
Redacţia PiataAuto.md
Autostrăzile germane sunt în mod implicit lipsite de limitele de viteză, iar statisticile arată că per general, nu se întâmplă mai multe accidente rutiere, sau mai grave, pentru că există o cultură a depăşirilor, a ţinerii benzii celei mai din dreapta posibile, a semnalizărilor şi a manevrelor previzibile, cu asigurare în raport cu ceilalţi şoferi. Când toate astea se respectă, se circulă în siguranţă şi la viteze foarte mari.
Proprietarul din Germania al unei Honda Civic, fabricată în 2017, a avut parte de curând de o altfel de experienţă, din cauza unei şoferiţe de VW Golf, care era cu privirea preponderent în telefonul ei, nefiind atentă la traficul din jur. Asta a făcut-o ca să intre pe banda stângă, fără asigurarea necesară, acolo unde şoferul de Honda mergea regulamentar cu peste 210 km/h. În momentul când Golful a intrat în faţă cu viteză mult mai mică, la doar vreo douăzeci de metri depărtare, Honda avea 208 km/h.
În acel moment, maşina a frânat singură de urgenţă, iar între timp a reacţionat şi şoferul. Aceasta a frâna până la 112 km/h, iar şoferul a reuşit şi o manevră de ocolire spre dreapta, totul la câţiva centimetri de Golful din faţă. A fost, deci, o situaţie la limită, în care în care frânarea automată a salvat situaţia, împreună cu reacţia şoferului. Totodată e o situaţie care arată cât de periculoasă poate fi folosirea telefonului la volan, mai ales pe un drum pe care se circulă cu asemenea viteze.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
91,434
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!