Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arătau versiunile lui UAZ 452 Buhanka, care n-au mai ajuns în producţie sau au fost prea rare şi uitate

16 August 2022 - 13:26
Redacţia PiataAuto.md
UAZ 452 Buhanka e o maşină care se produce de peste jumătate de secol încoace, într-o formă practic neschimbată, fără perfecţionări esenţiale. A fost lansat în 1965, folosind o variaţie a platformei de GAZ/UAZ 69, folosită apropo şi la modelul românesc IMS M461, iar de atunci a rămas blocată într-o buclă a timpului, încăpăţânându-se să rămână la fel timp de 57 de ani. Totuşi, au existat câteva tentative de a moderniza maşina sau de a crea alte versiuhni suplimentare.
La un moment dat, s-a încercat crearea unui facelift, la circa 30 de ani de producţie, prin anii 90. Dar bugetul era atât de limitat, încât formele modificate ale designului frontale erau încleiate peste carcasa de metal identică de dedesubt. Până şi emblema mutată a lăsat găuri goale în caroserie, care au fost acoperite cu un soi de bandă adezivă. Benzile de diferite culori erau folosite şi la elemente de design. Clienţii lui UAZ n-au fost încântaţi de facelift, care ar fi însemnat o maşină puţin mai scumpă, şi au cerut continuarea versiunii clasice, aşa că facelift-ul a plecat în istorie înainte de a intra în producţie.
În video-ul de mai jos, filmat de câţiva youtuberi din Rusia, care s-au remarcat în ultimele luni cu o autoironie pronunţată faţă de haosul în care a ajuns industria auto rusească după invazia în Ucraina, apar şi alte versiuni de UAZ, atât de cele incipiente, din primii ani, cât şi din cele ulterioare, iar aproape toate sunt bizare. La un moment dat sunt comparate interioarele unor versiuni dedicate ambulanţelor, care aveau nişte frânghii bizare de care să te ţii. Ei bine, la vreo 40 de ani distanţă nu se schimbase nimic în habitaclu, soluţiile rudimentare rămânând aceleaşi.
Şi a existat chiar o tentativă de a crea un UAZ Buhanka în rol de camion de distanţe lungi, cu pat de dormit în ea! Şi în ea, însă, puteai atinge cu piciorul partea dorsală a farului maşinii. Da, farul!
Vezi toate aceste versiuni necunoscute sau uitate mai jos. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în limba dorită din comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter