(VIDEO) Cum înaintează un Aro 244 turbo în zilele noastre, departe de asfalt, în România

4 August 2022, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Aro 244 a fost unul din cele mai îndrăgite modele de cândva din România, fiind un offroader cu capacităţi superbe de trecere, dar în acelaşi timp cu un confort demn de un autoturism la interior. Un soi de Range Rover mai practic, dacă vrem. Apropo, familia Aro 24 s-a lansat în anul 1969, în acelaşi an în care s-a lansat şi primul Range Rover, ultimul având doar caroserie cu 3 uşi în primii ani. Ei bine, fără a exagera câtuşi de puţin, putem spune că modelul românesc s-a bucurat de apreciere nu doar în patrie, ci şi în multe ale zone geografice ale planetei.
Iar în zilele noastre, când offroader-ele sadea se bucură de o apreciere constantă într-o nişă parcă imună la evoluţiile altor segmente, când până şi francezii au creat marca Ineos pentru a ţine viu acest segment, ne convingem că şi Aro 244 ar fi avut un loc în prezentul de lângă noi. Poate cu propulsoare noi, poate cu mecanică modernizată, poate cu tehnologii de producţie mai moderne. Dar esenţa maşini putea fi păstrată intactă, doar îmbunătăţindu-se reţeta originală. Şi Aro avea toate şansele să fie o legendă fie azi.
Iar ca să ne convingem cât de nonşalant putea înainta un Aro 244 departe de asfalt, cel mai bine e să vedem un exemplar bine păstrat filmat în zilele noastre. Exemplarul din imaginile acestui articol îi aparţine unui român, maşina fiind în familie de nouă, din 1998, cumpărată de tatăl său. A avut motorul de Braşov iniţial, însă mai nou i s-a făcut conversia la un alt motor diesel de Aro, de 2,4 litri, de origine Andoria. În stoc, acest motor turbodiesel avea 90 CP, însă datorită unor pale mai mari ale turbinei ar putea da până spre 100 CP acum.
Mecanica de bază e nemodificată, însă, şi întrucât şi acest motor s-a pus cândva pe Aro 244 din uzină, putem spune că e un Aro 244 apropiat de stoc la partea mecanică. Prin urmare, felul în care merge el departe de asfalt în video-ul de mai jos e cât se poate de elocvent. Sincer, probabil Aro 244 e unul din modelele de cândva ale României care ar merita cel mai mult renaşterea într-o formă clasică, produsă cu tehnologiile zilei de azi, dar cu reţeta esenţială păstrată!
0
8,694
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!