Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum înaintează un autobuz 4x4 Torsus, creat în Cehia, la ideea unor ucraineni

8 August 2022 - 13:14
Redacţia PiataAuto.md
Da, acesta e un autobuz de offroad Torsus Praetorian, cu tracţiune 4x4 şi gardă la sol mare, care poate transporta până la 36 de pasageri acolo unde nu mai există drumuri şi despre care am scris anterior. Autobuzul e produs în Slovacia, de cei de la Torsus, care-şi au sediul central în Cehia, iar Torsus, la rândul său e o creaţie la ideea şi iniţiativă unor ucraineni, care sunt şi fondatorii companiei cehe.
Torsus Praetorian are la bază un şasiu de camion MAN şi vine să răspundă în timpuri moderne unei necesităţi permanente de a transport grupuri de oameni în zone greu accesibile. Vehiculul are diferenţiale blocabile, e propulsat de un motor diesel de 6,9 litri şi poate fi configurat fie ca autobuz obişnuit, fie ca ambulanţă, camper de vacanţă sau o mulţime de alte scopuri.
În contextul actual din Ucraina, mai multe asemenea autobuze de offroad sunt folosite în misiuni de evacuare a civililor din zonele cele mai intense de conflict, demonstrându-şi utilitatea în viaţa reală. Iar de curând şi cei de la Top Gear au putut experimenta un asemenea Torsus, urcând cu el pe vulcanul Etna din Sicilia!
A fost, deci, o experienţă epică a unor jurnalişti de condus şi cunoaştere a acestui autobuz de offroad unic, creat de ucraineni, cehi şi slovaci, am putea spune.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter