(VIDEO) Cum încerca Aro 10 să cucerească publicul din Franţa în anul 1981, când se lansase în această ţară

29 August 2022, 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Aro 10 a fost unul din modelele cele mai interesante şi vizionare din câte a lansat industria auto din România, debutând într-un segment încă aproape neexplorat alături de primele modele. În 1975 fabrica din Câmpulung-Muscel avea deja primul prototip, iar pentru comparaţie, Niva a fost lansată în 1977, iar Mercedes G-Class în 1979. Până şi Suzuki Samurai a fost lansat în 1981.
Debutul propriu-zis al lui Aro 10 a avut loc tot în 1979, la a Expoziţia Realizărilor Economiei Naţionale, dar producţia de serie a început în 1980. Iar către anul 1981 modelul românesc ţintea deja spre pieţe de export, una din primele pieţe fiind Franţa, unde modelul a debutat cu acelaşi nume ca şi în România. Mai târziu, în Marea Britanie, Aro 10 a debutat cu numele de Dacia Duster, iar în Italia ca Aro Ischia, apoi Aro Enduro x4, iar din 1987 modelul se producea local cu denumirea de ACM Enduro x4.
În fine, revenind la Franţa, Aro crease un video promoţional prin care să convingă publicul francez cât de avansat şi bun e noul Aro 10. Video-ul e fascinant prin incursiunea pe care o oferă în istorie şi în conceptul lui Aro 10, aşa cum îl vedeau creatorii săi şi cum încercau să convingă publicul francez.
Cea mai mare parte a video-ului e filmată în România, iar coloana sonoră are deficienţe tehnice vizibile, vocea franceză fiind evident adăugată în mod separat şi înregistrată în alte condiţii, dar asta face parte din farmecul acestui film. Şi la fel de admirabil e faptul că maşina şi video-ul pune mult accent pe originea sa românească, mândrindu-se cu ea la fel de convingător ca şi cu originea franceză a motorului de sub capotă.
Vezi întregul video mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automată în română sau altă limbă dorită. Iar o istorie detaliată a lui Aro 10 o poţi vedea într-un alt articol detailat.
0
9,550
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!