(VIDEO) Cum sună noul motor V8 de pe Chevrolet Corvette Z06, care poate fi turat până la 8.600 rpm

25 August 2022, 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Chevrolet Corvette are o nouă versiune, numită Z06, care se pregăteşte de livrările către primii clienţi, care o aşteaptă de aproape doi ani. Iar această nouă versiune ar şi un nou motor V8, care e şi ingredientul principal al acestei maşini.
Acest motor are 5,5 litri şi livrează 670 CP şi 624 Nm! E vorba, deci, de un motor V8 aspirat natural, fără vreo turbină şi fără vreun compresor mecanic. Totodată, linia roşie a acestui nou motor american începe abia la 8.600 rpm!
De curând, un exemplar pre-producţie de Chevrolet Corvette Z06 a fost condus pe circuitul Laguna Seca din SUA. Maşina merge cu siguranţă fascinant de bine, chiar dacă cel de la volan n-a forţat-o chiar la limitele maxime.
Însă sunetul e cel care a eclipsat orice alte simţuri. Acest nou motor V8 sună foarte diferit faţă de alte Corvette-uri şi totodată sună magnific de frumos. E pur şi simplu incredibil că-n anul 2022, când vorbim preponderent de maşini electrice, se mai lansează maşini ce scos un asemenea sunet! Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
982
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!