(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un camion Iveco de 1.000 CP din Brazilia, care poate atinge peste 220 km/h

1 August 2022, 19:52
Redacţia PiataAuto.md
Cel mai puternic camion actual de serie din lume e Scania S770, cu un motor V8 de 770 CP. Însă, pe lângă camioanele de serie, există modificări speciale, create de dragul pasiunii, competiţii sau expunerii publice. Mult mai puţini pasionaţi de camion s-ar aştepta, însă, ca un camion modificat până la o putere de 1.000 CP să fie derivat nu dintr-un Scania, Volvo sau Mercedes, ci dintr-un Iveco. Dar camionul de mai jos e tocmai un asemenea Iveco din Brazilia.
La baza modificărilor e un motor diesel cu 6 cilindri în linie, de 13,8 litri, cunoscut de cei care au avut vreodată de-a face cu Iveco. Motorul a fost puternic modificat însă, fiind adus la o putere nominală de 950 CP, iar în regim de cursă acesta scoate şi 1.000 CP. În linie dreaptă, camionul poate atinge o viteză de 220 şi chiar peste 200 km/h! Sigur, asta a necesitat şi intervenţii în cutia de viteze, şi la raportul punţilor.
Camionul e unul ce participă în competiţii de tot soiul în Brazilia, iar un youtuber local l-a prins pe pilotul acestui camion, care i-a relatat mai multe despre bolidul său cu cabină, apoi l-a şi invitat la bord.
Aşa că video-ul de mai jos conţine şi secvenţe din exterior cu sunetul motorului, şi din interior în timpul condusului, dar şi relatarea din partea celui care conduce acest Iveco. Acesta vorbeşte în portugheză, dar se pot include subtitre din comenzile player-ului, cu traducere automată în limba dorită.
1
6,567
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!