(VIDEO) Cutia de viteze care e şi manuală, şi automată în acelaşi timp debutează pe noul Koenigsegg CC850, creat să replice legendarul model de acum 20 de ani

20 August 2022, 16:46
Ilie Toma
Koenigsegg a dezvăluit aseară noul CC850, un model fascinant, creat să renască legendarul CC8S de acum 20 de ani, într-o formă mai modernă, cu tehnologiile zilei de azi. Acest supercar suedez renăscut urmează astfel acelaşi trend prin care şi Lamboghini a lansat un nou Countach în onoarea celui original de cândva. Dar, dacă italienii au făcut-o în cinstea a 50 de ani de la crearea primului, suedezii au abia 20 de ani de producţie de serie, iar CC8S a fost primul lor model, care a fost genial din prima.
Ei bine, pe lângă designul şi proporţiile foarte asemănătoare, noul model are un mare as în mânecă, şi anume cutia de viteze unică, automată şi manuală în acelaşi timp. Şi nu ne referim la vreo cutie automată cu padele de schimbare a treptelor şi nici măcar la vreo cutie robotizată.
La bază s-a luat aceeaşi cutie automată cu 9 trepte a celor de la Koenigsegg, numită LST, sau Light Speed Transmission. Pentru ea, inginerii au creat un mecanism de ambreiaj şi un levier de schimbare a treptelor. Doar că atunci când muţi levierul din treapta 2 în 3, el nu mişcă mecanic lucrurile în cutie, ci electronic, întră schimbul în cutie are loc la fel de rapid, pe cât e mişcat levierul. De asemenea, ambreiajul nu e conectat direct, mecanic, însă ambreiajul propriu-zis al cutiei reacţionează progresiv pe măsură cât mişti pedala. Prin urmare, dacă scoţi prea repede ambreiajul, poţi smunci prea tare maşina, sau chiar îi poţi înăbuşi motorul, ca la o cutie manuală obişnuită.
Partea şi mai interesantă e că acea cutie are 9 trepte, iar 9 poziţii pentru un levier mecanic ar fi fost prea multe. Aşa că acesta are o carcasă metalică în jurul său, ca-n anii 80, pentru a putea fi dirijat, iar treptele nu sunt 9, ci doar 6, plus alte două poziţii, deci 8 poziţii în total. Primele 6 sunt treptele normale ale cutiei de viteze, iar treptele 7, 8 şi 9 pur şi simplu nu le poţi accesa în regim manual. Cele mai din dreapta două poziţii sunt rezervare marşarierului şi regimului D, atunci când cutia trece în regim automat şi-ţi dă accesul la toate 9 trepte ale sale.
Deci, când muţi cutia în regim D, nu mai e nevoie să mai apeşi pedala ambreiajului nici dacă opreşti, iar cea mai mare problemă poate fi obişnuinţa aici. Totuşi, cei de la Koenigsegg sunt siguri că oamenii vor savura condusul dinamic pe circuit sau pe drumuri sinuoase în regim manual şi vor include regimul automat doar în regim mai relaxant de condus. Apropo, pentru a oferi senzaţii mecanice, levierul cutiei a fost conectat mecanic cu cutia, printr-o tijă statică. Deci nu există o tijă care să mişte lucrurile în cutie cu levierul, cu una nemişcată, doar pentru a transmite vibraţiile din cutie şi a păstra condusul natural.
Toate astea i-au permis noului model suedez să se numească cel mai puternic model de serie cu cutie manuală din lume. Şi asta inclusiv datorită faptului că dispune de un motor V8 de 5,0 litri, biturbo, care scoate 1.185 CP la 7.800 rpm dacă merge pe benzină şi 1.385 CP dacă merge pe E85. Apropo, în ciuda puterii uriaşe, motorul nu are injecţie directă, ci multipoint. Maşina e şi foarte uşoară, cântărind doar 1.385 kg, exact câţi CP şi Nm scoate cu E85!
Vor fi produse doar 50 de asemenea exemplare, cifră identică aniversării fondatorului mărcii, Christian von Koenigsegg. Tot el a şi vorbit la prezentarea de astă noapte, cu multă pasiune despre noua creaţie a echipei sale.
0
2,129
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!