(VIDEO) Duel între noul Subaru Impreza WRX, cu motor de 2,4 litri, şi Hyundai Elantra N

1 August 2022, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ne amintim, probabil, de gloria de altă dată a lui Subaru Impreza WRX şi WRX STi. Era un sedan cu gene adevărate de raliu, cu tracţiune integrală formidabilă, şi cu performanţă aproape de neegalat în acest segment. În ultimii ani maşina a fost mai eclipsată, dar modelul mai există în unele regiuni. Ultima ipostază a lui Impreza WRX, vândută în America de Nord, are tot un motor boxer, dar e unul de 2,4 litri, iar marea intrigă e ce ar face ea într-un duel cu modele mai recente din acelaşi segment.
Noul Subaru Impreza WRX scoate 274 CP (271 cai în unităţi nord-americane) şi 349 Nm din motorul său turboaspirat, de 4 cilindri şi 2,4 litri. Puterea e în continuare transmisă tuturor celor patru roţi printr-un sistem de tracţiune integrală Subaru Symmetrical AWD. Şi o cutie manuală cu 6 trepte este de asemenea disponibilă.
Hyundai Elantra N are un motor de 2,0 litri, turbo, care scoate 279 CP (276 cai în unităţi nord americane) şi 391 Nm. Deci, foarte apropiate în putere, iar Hyundai e tot cu cutie manuală, doar că tracţiunea e pe puntea faţă. În acest moment, am putea spune că rezultatul e deja clar, Subaru învinge detaşat, nu-i aşa?
În primul duel, Hyundai a avut un start nereuşit, cu mult derapaj, şi a fost învins. Însă în al doilea duel, cu un start mai bun, chiar dacă a rămas iniţial în urmă, Hyundai a ajuns şi devansat Subaru, învingându-l! Au urmat şi două întreceri cu start din mişcare şi de fiecare dată legendarul Subaru în ipostază nouă a fost învins de Hyundai, lăsându-ne să ne întrebăm dacă au stagnat japonezii atât de mult sau dacă au evoluat sud-coreenii atât de mult între timp, încât i-au depăşit.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,566
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!