(VIDEO) Duelul legendelor, între un BMW M5 E39 şi un Nissan GT-R Skyline R34

4 August 2022, 16:07
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 5 M39 şi Nissan GT-R Skyline E34 vin cam din aceeaşi perioadă şi erau nişte modele adorate pentru ingineria lor. BMW-ul avea un V8 mare şi aspirat natural, de 4,9 litri şi 400 CP, pe care-i trimitea spre puntea spate, iar Nissan-ul avea un motor cu 6 cilindri în linie, turbo, de 2,6 litri, care livra 280 CP oficiali, dar despre care toţi ştiau că are, de fapt, peste 300 CP, Iar pe deasupra, maşina mai avea şi tracţiune integrală.
Prin urmare, vorbim de inginerie diferită, ba chiar şi de filosofie diferită, dar aceste maşini au şi ceva în comun. Faptul că erau absolut fenomenale în performanţă şi precizia inginerească, dar şi în felul în care se conduceau. Ei bine, două asemenea modele legendare au fost puse de curând într-un duel direct în Marea Britanie. Şi acele diferenţe menţionate mai sus s-au văzut bine în felul în care merg aceste maşini, de la avantajul tracţiunii integrale până la dezavantajul turbolag-ului pentru Nissan, de la avantajul cilindreei şi puterii mai mari până la dezavantajul unei singure punţi motrice.
Şi s-a mai făcut remarcat un lucru comun. Fascinaţia celor care le conduceau pentru ele, în urma senzaţiilor din volan. Iar asta nu face decât să le reconfirme statutul de legende. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,935
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!