Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duelul mastodonţilor, între un Brabus 6x6 G-Class de cândva şi paralela sa din SUA, pe bază de Raptor

2 August 2022 - 12:07
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz a produs cândva un G-Class 6x6, cu trei punţi şi şase roţi motrice, cu motorul de pe G63 AMG. Se întâmpla încă în timpurile de dinainte de generaţia actuală G-Class, iar cei de la Brabus n-au ratat ocazia să creeze şi ei o ipostază şi mai opulentă a acelui model, cu 700 CP la activ.
Maşina asta se lansa în 2014, iar atunci noi am mers şi direct la sediul Brabus din Germania pentru o a o testa pe propria piele. Spuneam atunci despre ea că, la volanul ei, te simţi ca la cârma iadului, cu 46 cm gardă la sol şi cu o putere imensă, care devine greu de controlat imediat ce întorci volanul pe un teren mai puţin aderent şi constaţi că maşina nu vrea să vireze din cauza celor două punţi spate, care înving singura punte faţă, şi dictează ele traiectoria. Dar puterea şi forţa cu care mastodontul răbufnea în acceleraţii erau copleşitoare.
Foto: Imagine din testul nostru drive cu Brabus 6x6 din 2014

Ei bine, un asemenea G-Class 6x6 modificat de Brabus a fost pus în Canada alături de o paralelă de-a sa din SUA, creată pe baza unui Ford Raptor, dar că automobilul american cu tracţiune 6x6 a fost creat în condiţii mai spartane, nu într-un atelier renumit de tuning. În zilele noastre, există creaţii similare de la Hennessey, însă un asemenea Brabus modern deocamdată nu există.
După ce maşinile au concurat la atenţia pe care pot să o capteze în oraş, au ajuns şi pe o pistă liberă şi închisă, unde s-au duelat la acceleraţie. A învins cea mai puţin înfricoşătoare în condus, deşi ambele dau fiori când sunt apăsate la maxim.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter