Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) În timp ce pentru alte modele electrice în SUA sunt rânduri imense, Mazda a vândut doar 8 exemplare de MX-30

9 August 2022 - 11:21
Redacţia PiataAuto.md
Mazda e o companie cu ingineri formidabili în motoarele cu ardere internă, iar recentul motor nou diesel de 3,3 litri şi ingineria sa confirmă acest lucru. În ultimii 5 ani inginerii Mazda au mai lansat şi combustia Skyactiv-X, la motoarele pe benzină, ce combină parţial principiul aprinderii prin compresie de la motoarele diesel cu cel cu bujii şi scântei de la motoarele pe benzină. Dar când vine vorba de electrice, inginerii Mazda pur şi simplu nu pot tolera aceste maşini şi nu vor să facă nimic revoluţionar în acest sens. Aceste impresii le-am auzit şi direct de la ei, în teste drive internaţionale când aveam ocazia să discutăm cu ei, dar ne-am convins şi pe exemplul primului model electric Mazda, numit MX-30, pe care l-am testat când a ajuns în Moldova.
Ei bine, de curând Mazda şi-a raportat cifrele de vânzări din SUA, iar lipsa de maşini electrice interesante se începe a simţi. Vânzările totale au scăzut în iulie 2022 cu 28,5% faţă de iulie anul trecut, iar vânzările pe primele 7 luni ale anului 2022 au scăzut cu 25,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cum rămâne cu modelul electric MX-30, atunci, de ce nu salvează el situaţia?
Ei bine, în luna iulie 2022, pe întreg teritoriul SUA, Mazda a vândut doar 8 exemplare de MX-30! Doar opt! Au fost şi luni mai bune, fireşte, dar cifrele sunt oricum atât de mici, încât altfel decât un eşec cariera lui MX-30 în SUA nu poate fi calificată. În martie s-au vândut 101 exemplare, în mai 35, iar în iunie 23, până când luna iulie a adus doar 8. În total, în primele 7 luni, s-au vândut doar 324 de maşini electrice MX-30.
Cum se explică acest eşec? Ei bine, parţial e de vină şi caroseria mai puţin practică, cu uşi spate care se deschid invers, doar după ce se deschid cele din faţă. Dar cea mai mare problemă e în autonomia extraordinar de mică, puterea modestă şi o senzaţia generală că maşina a fost făcută doar pentru a bifa existenţa unui model electric în gamă. Toate aceste impresii despre maşină le-am descris în momentul testului drive, într-un video pe care-l includem mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter