(VIDEO) Înainte de premiera oficială, Lamborghini Urus facelift a urcat în timp record traseul cu 156 de curbe de la Pikes Peak

12 August 2022, 14:50
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Urus e deja cel mai de succes model în materie de vânzări din istoria mărcii italiene, iar creatorii săi au vrut să-i asigure o împrospătare de mijloc de carieră sonoră. Fără a vorbi despre mici modificări de design şi chiar fără a-i arăta formele, cei de la Lamborghini l-au pus pe noul Urus să marcheze un record dificil, urcând renumitul traseu cu 156 de curbe de la Pikes Peak, din SUA.
Traseul e renumit prin cursa, care-i poartă numele şi în care participă în fiecare an zeci de maşini. Având o lungime de 20 de kilometri, traseul urcă de la o altitudine de 1.439 metri până la una de 4.302 metri, iar o mulţime dintre curbe, mai ales din cele superioare, sunt mărginite de văi imense, în care nici măcar cuşca de siguranţă obligatorie ar putea să nu mai poată face diferenţa.
Prin urmare, întotdeauna trebuie găsit echilibru ideal între tentaţia de a apăsa mai tare acceleraţia şi capacitatea de a opri suficient de mult o maşină înainte de următorul viraj, pentru a-l putea trece la limita aderenţei. Dar la fel de mare e şi tentaţia de a înscrie noi recorduri, atât generale, cât şi pe categorii.
Între SUV-uri, recordul anterior îi aparţinea lui Bentley Bentayga şi constituia 10 minute 49,902 secunde, fiind stabilit în 2018. Acum, Lamborghini a reuşit să doboare acel record cu 17 secunde, atingând un timp de 10 minute 32,064 secunde.
Întreaga alergare a SUV-ului italian cu motor V8 poate fi văzută mai jos.
0
1,665
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!