(VIDEO) Inginerii vorbesc despre Mercedes-AMG One, maşina cu motor de Formula 1 de 1,6 litri şi alte 4 electromotoare

25 August 2022, 14:24
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG One merită cu siguranţă titlul de maşină cu cea mai complexă inginerie din tot s-a lansat în acest an şi poate chiar în ultimii ani. Nu e neapărat cel mai puternic sau cel mai ameţitor, dar conţine atât de multă tehnologie variată, pusă la un loc, încât doar faptul că totul funcţionează atât de echilibrat şi fluidizat e o minune a ingineriei.
Maşina asta are un motor derivat direct din Formula 1, care păstrează şi aceeaşi cilindree de 1,6 litri, dar a fost adaptat un pic să reziste exploatării de stradă şi să fie durabil în timp. Doar motorul pe benzină poate livra 574 CP din cei 1,6 litri ai săi, ajungând la 11.000 rpm! Iar pe lângă asta la bord mai sunt 4 electromotoare, unul din ele fiind responsabil doar de propulsia turbinei pentru motorul pe benzină. Încă unul e integrat între motor şi cutie, iar altele două mai împing fiecare cât o roată din faţă. În total sistemul de propulsie al acestui Mercedes are 1.063 CP.
Este, deci, o mostră modernă a unei inginerii sofisticate, la care inginerii au lucrat 5 ani, un timp uriaş după standardele moderne. A fost una din acele maşini care a trebui să deschidă noi drumuri şi să creeze probleme dificile pentru cei ce munceau la ea, probleme care au trebuit să-şi găsească şi soluţii ieşite din standardele normale. Iar asta înseamnă că şi maşina finală e ceva fascinant, condusul căreia nu are cum să nu dea senzaţii nemaivăzute, nemaiauzite şi neexperimentate anterior.
După prezentări iniţiale de către cei de la Mercedes şi un scurt debut public la Goodwood, germanii au oferit acum maşina şi în primele experienţe de condus mai consistente, unde au fost şi inginerii creatori ai acestui model, care au putut spune unele secrete şi arăta mai multe din substratul tehnic al acestei maşini. Iar printre primii s-au numărat şi jurnaliştii britanici de la Top Gear, care şi-au filmat experienţa în video-ul de mai jos. Maşina a mai avut şi mici probleme în timpul filmărilor, apropo, din cauza ingineriei complexe.
0
2,457
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!