Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Insula Man e paradisul pasionaţilor auto, cu drumuri sinuoase, fără limite de viteze, unde se poate ajunge cu maşina

26 August 2022 - 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Când vine vorba de drumuri fără limită de viteză, de obicei primul lucru care ne vine în minte sunt autostrăzile din Germania, cu permisivitatea lor notorie de a merge cu orice viteză poţi atinge, în funcţie de traficul de pe ele. Dar în lume mai există ale câteva locuri lipsite de limitele legale de viteze, iar unul din cele mai curioase dintre ele e Insula Man, un adevărat paradis al pasionaţilor auto, unde se poate ajunge cu maşina.
Insula are un statut suveran, dar e într-o relaţie de dependenţă cu Marea Britanie, şi anume această combinaţie de aspecte speciale i-a şi permis reguli diferite pentru trafic, pentru taxe şi pentru multe altele. Dar, geografic vorbind, insula e aproape de Marea Britanie, aşa că spre ea există mai multe rute de feriboturi — din Liverpool, Lancaster, Belfast, ba chiar şi din Irlanda, din Dublin. Pentru că e vorba de câţiva zeci de kilometri pe mare, călătoria cu maşina pe feribot nu durează foarte mult.
Partea şi mai interesantă a specificului insulei e că ea nu are autostrăzi mari şi late, ca-n Germania, ci drumuri înguste, cu doar o bandă pe sens, care şerpuiesc prin relieful frumos al insulei. Astfel, insula e plină de drumuri cu curbe mai întinse şi mai strânse, pe unde poţi conduce mult mai dinamic şi mai savuros decât pe o autostradă, fără a privi vitezometrul. Nu vei atinge 300 km/h cu siguranţă, însă vei putea trece virajele cu multă plăcere, după care vei putea apăsa din nou pedala din plin, fără grijă că ai putea primi vreo amendă de viteză.
Vezi mai jos o incursiune a autorilor unui canal de YouTube din Marea Britanie, colegi cu Richard Hammond, Jeremy Clarkson şi James May pe această insulă, explicând şi de ce, mai ales Jeremy, adora să testeze maşinile anume aici, iar la un moment dat şi-a cumpărat şi o casă pe insulă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter