(VIDEO) Întrecere între 3 SUV-uri electrice moderne de la Kia, VW şi Ford, toate cu peste 300 CP

18 August 2022, 15:51
Redacţia PiataAuto.md
SUV-urile electrice moderne sunt şi foarte rapide, asta o ştim cu toţii şi asta le face interesante pentru foarte mulţi pasionaţi ai electromobilităţii. Dar mai ştim şi că sunt grele, simţitor mai grele decât modele similare cu motoare cu ardere internă, cântărind toate peste 2,0-2,1 tone. Dar cât de rapide sunt aceste SUV-uri electrice când sunt comparate între ele, luându-se trei modele de la mărci mai tangibile şi cât de mari sunt diferenţele între ele?
Ei bine, la linia de start mai jos s-au liniat VW ID.4 GTX, adică versiunea de performanţă a lui ID.4. Aceasta are 300 CP şi 470 Nm, dar cântăreşte aproape 2,25 tone. Alături e un Ford Mustang Mach-E, de 350 CP şi 580 Nm, care e cu 25 kg mai uşor. Iar lângă el e prezentă şi o Kia EV6, de 2,1 tone, care are 325 CP la activ şi 605 Nm. Deci, Kia e cea mai uşoară, iar Ford e cel mai puternic. Şi toate trei au motoare electrice pe ambele punţi.
Poate fi surprinzător, dar nu a învins cel mai puternic model, ci cel mai uşor. Kia a învins detaşat, de fiecare dată. Şi a făcut-o inclusiv la frânare. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,567
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!