(VIDEO) O Dacia Duster tractează 30 tone în România, inclusiv un tractor Lamborghini cu remorci

5 August 2022, 09:57
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster e o maşină despre care se spune adeseori că e nepretenţioasă, practică, iar calităţile de offroad sunt demne din fabrică şi pot fi şi mai mult îmbunătăţite cu câteva modificări bine ţintite. O Dacia Duster cu motor diesel 1,5 dCi, dar cu câteva modificări la diferenţialele tracţiunii integrale şi anvelope de offroad, pentru aderenţă mai bună în teren, a demonstrat de curând pe un drum de câmpie din România, că poate realiza lucruri incredibile.
Proprietarul Daciei a vrut să tragă iniţial un tractor Lamborghini (despre istoria tractoarelor Lamborghini şi a modelelor curente am scris de curând), care rămăsese fără capacitatea de a porni automatizat. Tractorul avea ataşate două remorci cu baloţi de fân, iar de a doua remorcă a mai fost anexat un alt tractor mai mic cu încă o remorcă mare. În spate mai erau încă două camionete Ford Transit, dar ele n-au fost iniţiat conectate la atelaj.
Prima încercare a fost să se tragă cele două tractoare cu remorcile cu baloţi, încercare ce a fost trecută cu brio atât în regim 4x4, cât şi în regim 4x2, cu tracţiune faţă. Apoi au fost conectate şi cele două Transituri, greutatea totală a vehiculelor tractate însumând circa 30 de tone, după calculele proprietarului de Duster.
Şi de această dată misiunea a fost îndeplinită fără dificultăţi de Dacia Duster, atât în regim 4x4, cât şi în regim 4x2. A rezistat şi ambreiajul, şi cutia, şi diferenţialele şi toate componentele sistemului de tracţiune integrală, iar Dacia şi-a continuat ulterior drumul spre casă în regim normal.
Vezi toată operaţiune de tractare a acestui Duster în video-ul de mai jos.
0
1,808
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!