Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O Dacia Duster tractează 30 tone în România, inclusiv un tractor Lamborghini cu remorci

5 August 2022 - 09:57
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster e o maşină despre care se spune adeseori că e nepretenţioasă, practică, iar calităţile de offroad sunt demne din fabrică şi pot fi şi mai mult îmbunătăţite cu câteva modificări bine ţintite. O Dacia Duster cu motor diesel 1,5 dCi, dar cu câteva modificări la diferenţialele tracţiunii integrale şi anvelope de offroad, pentru aderenţă mai bună în teren, a demonstrat de curând pe un drum de câmpie din România, că poate realiza lucruri incredibile.
Proprietarul Daciei a vrut să tragă iniţial un tractor Lamborghini (despre istoria tractoarelor Lamborghini şi a modelelor curente am scris de curând), care rămăsese fără capacitatea de a porni automatizat. Tractorul avea ataşate două remorci cu baloţi de fân, iar de a doua remorcă a mai fost anexat un alt tractor mai mic cu încă o remorcă mare. În spate mai erau încă două camionete Ford Transit, dar ele n-au fost iniţiat conectate la atelaj.
Prima încercare a fost să se tragă cele două tractoare cu remorcile cu baloţi, încercare ce a fost trecută cu brio atât în regim 4x4, cât şi în regim 4x2, cu tracţiune faţă. Apoi au fost conectate şi cele două Transituri, greutatea totală a vehiculelor tractate însumând circa 30 de tone, după calculele proprietarului de Duster.
Şi de această dată misiunea a fost îndeplinită fără dificultăţi de Dacia Duster, atât în regim 4x4, cât şi în regim 4x2. A rezistat şi ambreiajul, şi cutia, şi diferenţialele şi toate componentele sistemului de tracţiune integrală, iar Dacia şi-a continuat ulterior drumul spre casă în regim normal.
Vezi toată operaţiune de tractare a acestui Duster în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter