Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O Toyota Land Cruiser 80 a fost transformată în automobil electric cu componente de Nissan Leaf de un pasionat din SUA

17 August 2022 - 13:37
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Land Cruiser 80 e cu siguranţă unul din cele mai respectate modele când vine vorba de capacităţi 4x4 de şcoală veche, de anduranţă excepţională şi de un vehicul cu care poţi porni oricând măcar şi-n jurul lumii. Totuşi, un pasionat de maşini electrice din SUA a avut ideea de a-l transforma în automobil electric. Şi n-a folosit vreun sistem de propulsie mai sofisticat pentru asta, ci unul din cele mai simple, de pe Nissan Leaf.
Acesta a pus un singur electromotor pe acest Land Cruiser, electromotor ce are numele de cod EM57 şi e prezent şi pe Nissan Leaf. A fost aleasă, însă, cea mai puternică ipostază, de 217 CP. Motorul original al maşinii era într-o stare deplorabilă, întrucât acest exemplar de Toyota Land Cruiser avea deja 520 mii km parcurşi, fără o grijă prea mare, din 1996 încoace. Aşa că proprietarul a cumpărat-o cu o mie de dolari şi a lucrat apoi un an la ea s-o transforme în maşină electrică.
Au fost păstrate toate punţile, însă, spre deosebire de alte modificări mai simpliste, care unesc motorul electric cu cutia de viteze, apoi trebuie să o ţină cuplată într-o singură treaptă, acest pasionat a scos şi cutia originală şi a conectat electromotorul la cutia de transfer, direct. Iar astfel a redus pierderile de transmisie şi în acelaşi timp a păstrat demultiplicatorul de cuplu la nevoie şi întreg sistemul 4x4 al maşinii.
Maşina a primit un set foarte mic de baterii, însă, de doar 30 kWh, iar asta-i asigură maşinii o autonomie de doar 95-100 km. Totuşi, proprietarul Toyotei i-a pus şi panouri solare de 0,4 kW pe acoperiş, care mai oferă un pic de energie pentru consumabile curente. Dacă ar fi să încarce doar de la panouri, ar avea nevoie de vreo două săptămâni, însă, aşa că o călătorie în jurul lumii ar dura întreaga viaţă, probabil. Proprietarul maşinii spune că-şi doreşte o călătorie lungă cu ea, în care ar fi complet autonom de energie.
Vezi în video-ul de mai jos această Toyota electrică şi pe proprietarul ei, vorbind despre ea.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter