(VIDEO) Piloţi de Formula 1, puşi să concureze în marşarier, cu DAF-uri clasice, cu până la 120 km/h

31 August 2022, 18:01
Redacţia PiataAuto.md
Piloţii de Formula 1 Max Verstappen şi Yuki Tsunoda au fost puşi de curând să concureze pe un circuit din Olanda în marşarier, cu DAF-uri clasice, cu viteze de până la 120 km/h! Nu, nu vorbim de camioane DAF, ci de automobile, or, compania olandeză a produs mulţi ani şi automobile.
Iar o bună perioadă DAF a produs maşini cu o cutie automată cu raport continuu variabil, numită Variomatic, care nu era limitată în marşarier şi funcţiona în mod similar. Respectiv, când cuplai poziţia R, cutia de lăsa să accelerezi până la aceiaşi 120 km/h ca şi atunci când ai fi mers înainte. Această particularitate a cutiei a devenit atât de apreciată, încât în Olanda există şi curse specializate cu aceste maşini clasice DAF, în care participanţii merg doar în marşarier. Iar spectacolul e asigurat, din cauza dificultăţilor de orientare şi vizibilitate.
Ei bine, dacă în cursele adevărate pe circuit se află câteva zeci de maşini, atunci cei doi piloţi Red Bull au fost de unii singuri pe circuit, ba chiar şi s-a dat voie să încerce maşina câte unul. Şi Yuki Tsunoda tot a reuşit să accidenteze o maşină.
Apoi a venit şi cursa propriu-zisă, care a fost şi ea plină de spectacol, mai ales când te gândeşti că aceste maşinuţe clasice sunt conduse de piloţi obişnuiţi cu viteze de circuit de peste 300 km/h. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,380
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!