Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Porsche Taycan Turbo S a stabilit un nou record pe Nurburgring şi a detronat iarăşi Tesla Model S Plaid

11 August 2022 - 10:56
Redacţia PiataAuto.md
Porsche Taycan şi Tesla Model S au o concurenţă acerbă în a-şi adjudeca titlul de cea mai rapidă maşină electrică pe Nurburgring. Modelul american a avut un record anterior, care a fost doborât apoi de un Taycan, iar după apariţia lui Model S Plaid, anul trecut Tesla şi-a adjudecat un nou record, parcurgând circuitul în 7 minute 35,579 secunde.
Doar că Tesla a făcut-o mai ales prin putere imensă, de 1.020 CP. Porsche, însă, o ţine pe filosofia ingineriei sale precise, integre, care spune că nu doar puterea e importantă, ci şi frânele, manevrabilitatea şi precizia. Şi, fireşte, n-avem cum să nu-i dăm dreptate, probabil şi Elon Musk ar fi de acord cu asta, chiar dacă Model S Plaid e constant criticat pentru frâne prea slabe faţă de puterea imensă de care dispune. Ei bine, acum un Porsche Taycan Turbo S, cu noul pachet opţional PDCC, sau Porsche Dynamic Chassis Control, a reuşit să devanseze timpul lui Tesla şi să stabilească un nou record.
Modelul electric al celor de la Porsche a trecut circuitul în 7 minute şi 33 secunde. Maşina e una standard, de 625 CP, fiind echipată doar cu cuşca de siguranţă. Însă din imagini se poate observa că recordul a fost stabilit de facto încă în primăvară, când copacii nu aveau frunze. A fost anunţat abia acum pentru că sistemul PDCC a început a fi implementat pe maşinile de serie doar începând cu luna iulie 2022 şi e disponibil doar pentru maşinile comandate în Germania. Deci, cel mai probabil, recordul a fost stabilit cu o maşină de pre-producţie, cu acest sistem.
Vezi mai jos şi video-ul turului record al acestui Porsche electric pe Nurburgring.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter