(VIDEO) Porsche a prezentat noua generaţie 911 GT3 RS, o odă aerodinamicii superlative şi un motor de 9.000 rpm

18 August 2022, 12:08
Ilie Toma
Porsche a dezvăluit noua generaţie a ipostazei de performanţă dusă până la absoluturi profesioniste a lui 911. Pentru cei care admiră mai distant familia Porsche 911, amintim că versiunea Turbo S este, de obicei, cea mai performanţă şi rapidă de stradă, cu cel mai mare număr de cai-putere, în timp ce GT3 RS a versiunea legală şi pentru străzi, dar dedicată performanţei de circuit, pentru profesioniştii care vor consecvenţă de neoprit pe circuit, pentru echipe de motorsport, pentru piloţi desăvârşiţi. Maşina asta e creată nu doar să accelereze rapid în linie dreaptă la o cursă drag timp de 10 secunde. E creată să poată alerga şi 24 de ore în continuu pe circuit, funcţionând la turaţii maxime, la frânări maxime, la forţe G cu duiumul.
Şi precedentul GT3 RS a fost o maşină admirabilă, dar noul model e o adevărată odă aerodinamicii, cu o obsesie atât de profundă pentru ea, încât ne aminteşte de ingineri şi designeri legendari în aerodinamică, precum Paul Jaray sau Hans Ledwinka, care lucraseră la dirijabile, avioane şi Tatrele din anii 30. Noul Porsche 911 GT3 RS are calculate toate particulele de aer din jurul său, pe unde se vor perinda şi care va fi funcţia lor.
Spre exemplu, la roţile faţă nu doar obişnuitele incizii vor duce curenţii spre frâne şi-i voi scoate prin alte incizii în spatele lor. Există nişte nemaivăzute până acum în partea superioară a aripilor frontale, care ajută la dispersarea aerului şi la o curgere mai rapidă a acestuia.
Alte nişe noi sunt create în capotă, în spatele radiatoarelor frontale. Acele nişe scot aerul după ce a trecut de radiatoare şi-l dispersează spre exterior, fără a-l face să ocolească prin partea de sus zona parbrizului.
Există şi un eleron activ la partea frontală inferioară, care poate ajusta apăsările punţii spate, iar spoilerul imens de pe spate e ridicat până deasupra acoperişului şi dispune de sistem DRS, cu deschidere a unei pale interne, după exemplul bolizilor din Formula 1. Astfel, în linie dreaptă se poate reduce rezistenţa prin reducerea forţei de apăsare. În schimb, cu toate sistemele incluse, aerodinamica poate crea până la 860 kg forţă de apăsare la 285 km/h.
Cu atâtea elemente menite să ajute performanţa, era firesc să descoperim şi un motor pe măsură, care să genereze această performanţă. E un boxer cu 6 cilindri, de 4,0 litri, aspirat natural, deci în continuare fără vreo turbosuflantă. În schimb, motorul poate fi turat în regim normal până la 9.000 rpm şi generează 525 CP. Prima sută e atinsă în 3,2 secunde, iar viteza maximă e stabilită la 296 km/h în treapta a 7-a, şi nu pentru că nu s-ar putea mai mult, ci pentru că treptele transmisie trebuie setate aşa încât să aibă elasticitate pe circuit.
Maşina foloseşte materiale uşoare, fireşte, iar limitarea greutăţii a fost una din sarcinile de bază, aşa că noul bolid Porsche cântăreşte doar 1.450 kg. Mai multe componente noi sunt realizate din fibră de carbon acum.
Ei bine, după dezvăluirea acestui nou Porsche cu o inginerie atât de profund şi obsesiv perfecţionată, primii clienţi care se vor grăbi să-l cumpere vor fi cu siguranţă echipele de motorsport din întreaga lume, care operau cu modelele anterioare. Şi în Moldova există o asemenea echipă, creată cândva de pasionatul de motorsport şi Porsche Igor Ganea, care concura cu un Porsche 911 GT3 RS de ipostază precedentă în mai multe ţări ale lumii, şi despre care am publicat ceva timp în urmă un articol detailat.
Vezi mai jos şi o secvenţă video cu noul Porsche 911 GT3 RS, din momentul prezentării acestuia.
0
940
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!