(VIDEO) Semafoarele roşii şi barierele de la o trecere de cale ferată din Răcăciuni, România, ignorate de 9 şoferi şi 2 biciclişti în nici două minute

8 August 2022, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
Semafoarele roşii şi barierele coborâte de la o trecere de cale ferată sunt printre cele mai dure restricţii existente în codul rutier, or, nici măcar ambulanţele nu au voie să le treacă, ci doar să se poziţioneze în faţa fluxului, pentru a fi primele după ridicarea barierelor. Motivele stricteţii sunt cât se poate de evidente, or, orice impact cu un tren ce cântăreşte sute sau mii de tone creează o forţă mult mai mare în cazul unui accident cu un automobil. Şi totuşi, o filmare de acum două zile din România arată cât de mulţi şoferi ignoră această restricţie esenţială.
Filmarea e făcută în localitatea Răcăciuni, din judeţul Bacău, România, la o trecere de cale ferată cu semafoare şi cu bariere coborâte. În ciuda faptului că barierele erau deja coborâte, timp de nici două minute, cât durează filmarea, calea ferată a fost traversată de 9 automobile şi 2 biciclete. Mai mult ca atât, ultimii doi şoferi l-au şi apostrofat pe autorul filmării, acuzându-l că filmează cele din faţa sa. Iar doi dintre cei care încălcau s-au şi pomenit faţă în faţă.
Conform ultimelor modificări ale codului rutier din România, nerespectarea regulilor de traversare a trecerilor de cale ferată implică suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 120 de zile. Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa video: aloiasi.ro
0
1,248
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!