Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ultimul Bentley cu motor W12 se duelează cu cel care pretinde a fi cel mai rapid SUV pe benzină din lume

3 August 2022 - 19:27
Redacţia PiataAuto.md
În ultima perioadă am vorbit mai des de motoarele cu arhitectură W ale grupului VW, şi am avut un articol dedicat inginerie motorului W12, apoi şi unul dedicat motorului W16 de pe Bugatti, căruia producătorului îi spune adio. Ei bine, ultimul model care încă mai face uz de motorul W12 e un Bentley Flying Spur.
Motorul scoate 635 CP pe acel Bentley, deci maşina e una cât se poate de dinamică, pe lângă opulenţa proprie oricărui Bentley. Însă britanicii de la Aston Martin au anunţat acum câteva luni un model numit DBX 707, despre care au spus că e cel mai puternic SUV din lume, omiţând modelele cu tuning de la Brabus sau pe cele electrice. În fine, acum jurnaliştii britanici au vrut să provoace acest SUV de 707 CP alături de o limuzină mai puţin puternică, dar mai uşoară şi mai aerodinamică, într-un duel pur britanic. Dar cu inginerie germană, până la urmă, pentru că şi motorului de pe Aston este de Mercedes-AMG, de fapt.
Au urmat rezultate diferite, dar apropiate la pornirile de pe loc şi din mişcare. Cert e că la viteze mai mari, Bentley îl învinge detaşat pe Aston, chiar dacă la start de pe loc Aston pare să fie avantajat. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter