(VIDEO) Un Dodge Charger cu motor V8 de 5,7 litri primeşte o concurenţă neaşteptată din partea unui Hyundai de 2,0 litri

25 August 2022, 12:09
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi dintre noi admirăm profund motoarele mari de pe maşinile americane, care sună frumos şi au forţă brută de împingere, venită din cilindree şi aspirare naturală. Şi mai spunem adeseori că nu există înlocuire pentru cilindree mare, iar motoare turbo mai mici sunt doar nişte încercări simulate de a da aceleaşi senzaţii. Se pare, totuşi, că aceste încercări au ajuns la un nivel în care să poată pună într-o lumină jenantă marele motor V8.
Un Hyundai Elantra N, model coreean de performanţă cu un motor de 4 cilindri în linie şi 2,0 litri turbo, scoate 286 CP, dar îi transmite pe toţi punţii faţă, prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreia. Iar tracţiunea faţă îl face şi să piardă uneori aderenţa în şuierături şi muncitori inutile, în încercarea de a-şi pune puterea pe asfalt.
De cealaltă parte, Dodge Charger Daytona e un sedan cu tracţiune spate, şi un imens V8 Hemi de 5,7 litri, aspirat natural, care scoate 375 CP. Motorul e cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Diferenţa e că Dodge e ceva mai mare şi cântăreşte cam cu 450 kg mai mult. Dar, totuşi, are un motor de aproape 3 ori mai mare în cilindree şi pretinde a juca într-o cu totul altă ligă a performanţei, decât tânărul Hyundai.
Şi totuşi, cele două maşini au fost neaşteptat de apropiate. A doua cursă le-a adus la finiş aproape la egalitate, spre exemplu. Iar cursele cu start din mişcare l-au pus în avantaj şi mai mare pe Hyundai. Aşadar, modelul coreean s-a dovedit cu siguranţă a fi un concurent neaşteptat de redutabil pentru muscle-car-ul american.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,192
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!