Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Ford F-150 electric se duelează la funie cu alte două Ford similare, cu motoare diesel şi pe benzină

22 August 2022 - 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele electrice sunt renumite pentru livrarea cuplului maxim de la prima turaţie, iar la un pick-up această caracteristică e şi mai importantă. E interesant, însă, cum s-ar comporta un pick-up electric, pus să se dueleze la tractarea funiei, spate la spate, cu un pick-up pe benzină şi apoi şi unul diesel. Mai ales că toate trei pick-up-uri sunt Ford, cu indicele F-150 în denumirea lor.
Autorii unui canal de youtube din SUA au organizat o asemenea serie de duel-uri între trei asemenea pick-up-uri cu diferite sisteme de propulsie. Totuşi, în ecuaţie intră mai multe variabile decât cuplul maxim, cum ar fi greutatea totală a vehiculului, raportul de transmisie, aderenţa, reacţia celui de la volan.
Ipostaza cu motor pe benzină este de fapt un hibrid, pentru că are şi un electromotor pe lângă propulsorul V6 biturbo, de 3,5 litri. Această ipostază a pierdut vizibil în faţa lui Ford F-150 Lightning.
Apoi a urmat şi duelul cu versiunea diesel, cu 6,7 litri sub capotă, cu 6 cilindri în linie. Iar aici a fost vorba de o remiză curioasă, în care dieselul şi învârtea roţile, iar pick-up-ul electric le menţinea pe loc, practic, contrabalansând forţa de împingere.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter