(VIDEO) Un conducător de trotinetă electrică, pe timp de ploaie nocturnă în Chişinău, e aproape invizibil în trafic

1 August 2022, 08:28
Redacţia PiataAuto.md
Discuţiile despre reguli noi de circulaţie, aplicabile conducătorilor de trotinete sunt în toi la Ministerul Afacerilor Interne, iar în timpul apropiat sunt aşteptate şi propuneri legislative în acest sens. Totuşi, în viaţa cotidiană deja sunt întâlnite cazuri în care siguranţa conducătorilor de trotinete şi a celorlalţi participanţi la trafic e vizibil vulnerabilă şi ar avea nevoie de soluţii suplimentare. În primul rând o cască şi o vestă reflectorizantă, pentru ca aceştia să fie vizibili pe timp de noapte.
Foto: În această imagine e prezent şi conducătorul de trotinetă, dar e aproape invizibili

O situaţie surprinsă acum trei zile de un şofer din Chişinău arată cât de invizibil e un conducător de trotinetă când întunericul nopţii e combinat cu ploaia. Acesta circula pe o stradă de două benzi din capitală, iar trotineta şi conducătorul acesteia au fost invizibili până la doar câţiva metri distanţă de ei. Conducătorul de trotinetă era îmbrăcat în negru şi nu avea cască, nici vestă reflectorizantă. Avea o luminiţă la trotinetă, dat din cauza pulverizării apei de sub roţile trotinetei, acea luminiţă era aproape inutilă.
Şoferul a oprit alături de conducătorul de trotinetă, pentru a-i spune că acesta e practic invizibil şi a-l ruga să nu meargă pe carosabil. Cel din urmă i-a mulţumit de atenţionare, iar video-ul de mai jos ilustrează cât de periculoasă poate fi o asemenea situaţie.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Alex Alx
0
1,754
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!