(VIDEO) Un semafor capcană din oraşul Comrat îi induce în eroare pe şoferi să treacă la roşu, iar poliţia e adeseori în preajmă pentru amenzi

1 August 2022, 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul neobişnuit ne-a fost raportat azi de un cititor, care s-a numărat şi el printre şoferii induşi în eroare de un semafor-capcană din oraşul Comrat, situat pe strada Tretiacov. Cititorul, pe nume Serghei Deliu, spune că s-a pomenit în situaţia în care a constatat că a trecut la roşu pentru prima dată, deşi n-a avut nicio intenţie de a încălca.
La 28 iulie, aproximativ la 11:40, Serghei trecea cu maşina pe acea stradă din Comrat pentru prima dată de 12 ani de când conduce, pentru că era în vizită prin acest oraş. Apropiindu-se de intersecţie, s-a uitat la semafor şi a văzut culoarea galbenă. A ajuns la intersecţie şi a privit din nou semaforul, din nou era galben. Concluzia a fost că semaforul nu funcţionează şi e pe galben, aşa că Serghei a traversat semaforul, virând spre dreapta. Avea o maşină de poliţie în spatele său, pe care o văzuse, dar o tratase ca o normalitate.
Foto: Acesta e semaforul cu pricina din Comrat

După intersecţie, însă, maşina de poliţie şi-a aprins girofarele şi l-a oprit pe Serghei. Trei poliţişti i-au spus că a trecut la roşu. Şoferul nu putea crede, aşa că a fost invitat de poliţie în edificiul lor alăturat, pentru a i se arăta video de pe camerele de trafic. Acolo, într-adevăr, imaginile au confirmat că Serghei a traversat la roşu intersecţia, însă în imagini se vede doar semaforul de după intersecţie, sincronizat cu cel de până la intersecţie. Văzând acel semafor şi imaginile video nu ai putea avea nicio obiecţie. Totuşi, Serghei a rămas nedumerit de toată situaţia şi nu înţelegea cum de a putut el vedea galben de două ori, când semaforul era roşu. Aşa că, după ce şi-a luat procesul verbal cu amendă, a mers la faţa locului încă o dată.
Aici a şi descoperit capcana. Locul unde trebuie să fie lumina galbenă a semaforului e acoperit cu o tablă reflectorizantă galbenă, care, pe timp însori, reflectă lumina mai tare decât luminile abia vizibile de culoare roşie şi verde. Mai mult ca atât, la momentul trecerii din verde în roşu, pentru câteva secunde nu arde nici un semnal luminos al semaforului, ci doar acea tablă galbenă reflectă lumina. Prin urmare, e de înţeles că şoferii care privesc în acea clipă la semafor, văd doar galben, pentru că altă culoare nu există, iar când se aprinde, ai şanse mari să nu remarci acea culoare, după cum se poate vedea în video-ul de mai jos.
Serghei şi-a achitat deja amenda de 750, care s-a transformat în 375 lei achitate timp de 72 de ore. Dar a rămas cu impresia că a fost prins într-o capcană intenţionată, şi se întreabă pe câţi alţi şoferi, mai ales din cei ce nu locuiesc în Comrat, a prins în mod similar acel semafor şi câţi şoferi ar mai putea călca în această capcană. Prin urmare, ar fi necesară o autosesizare a poliţiei şi un demers de reparare a acelui semafor, pentru aducerea lui în conformitate cu standardele rutiere. Până atunci, e o situaţie de pe urma căreia se pare că au de pătimit mulţi şoferi. Vezi în video-ul de mai jos cum se percepe funcţionarea acestui semafor.
0
3,510
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!