(VIDEO) Un şofer din România, la centimetri de un accident frontal cu un camion, din cauza folosirii telefonului mobil în timpul condusului

23 August 2022, 09:47
Redacţia PiataAuto.md
Dacă la începuturile telefoanelor mobile se spunea că discuţiile în timpul condusului ar fi periculoase din cauza unei mâini ocupate şi s-au inventat sisteme handsfree şi bluetooth, atunci pentru epoca telefoanelor care captivează total atenţia şi sunt folosite în timpul condusului, deocamdată nu s-a intentat o soluţie decât recomandările de a nu-ţi pune viaţa în pericol. Un şofer din România, însă, a fost la doar câţiva centimetri de un impact frontal cu un camion pe un traseul naţional, din cauza folosirii telefonului mobil în timpul condusului, momentul fiind surprins de o cameră de bord a unui automobil ce circula mai în spate.
Şoferul cu atenţia distrasă de telefonul mobil circula cu viteză aparent moderată şi din câte se poate înţelege din filmare, aplica o tactică des folosită de cei cu ochii în telefon în timpul condusului — şi anume de a privi o fracţiune de secundă în faţă, pentru a se convinge că e liber, după care privesc câteva secunde complete în telefon, menţinând o traiectorie dreaptă. Doar că în acest caz drumul a derivat într-o curbă, iar maşina care şi-a continuat traiectoria în linie dreaptă a ajuns pe contrasens, de unde venea şi un camion.

Şoferul de camion nu prea avea unde ocoli şi nici timp de vreo reacţie eficientă. Celălalt şofer, distras de telefonul mobil, o observat în ultimul moment unde se află şi a luat brusc volanul spre dreapta, fiind efectiv la doar câţiva centimetri de un impact frontal puternic, cu mari şanse de a fi letal. Vezi toată situaţia surprinsă în video-ul de mai jos.
0
4,361
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!