Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta e un camion clasic Bedford, pe care cineva şi l-a importat recent în Moldova

30 Septembrie 2022 - 09:48
Redacţia PiataAuto.md
Pasiunea pentru camioane clasice adună, de obicei, un număr mult mai mic de pasionaţi decât cea pentru autoturismele din aceleaşi perioade, şi asta e pentru că nu toţi se simt la fel de atraşi de ideea de a munci la restaurarea unui camion sau de se vedea conducându-l cu plăcere în forma sa reanimată. Totuşi, se pare că-n Moldova există cel puţin un colecţionar cu gusturi sofisticate, care şi-a importat de curând un camion Bedford.
Prin părţile noastre, aceste camioane sunt aproape necunoscute, pentru că nu au fost importate în timpurile producţiei lor şi nici ulterior, la mâna a doua. Dar Bedford e o marcă britanică de camioane, fondată încă în 1931 şi deţinută de Vauxhall, iar Vauxhall ştim cu toţii că e marca pur britanică ce avea modele Opel cu denumire Vauxhall pe ele. Asta înseamnă că o bună perioadă de timp a aparţinut celor de la General Motors şi chiar înainte de achiziţia de către GM, camioanele Bedford foloseau adeseori motoare de Chevrolet.
Bedford a produs camioane timp de 60 de ani, până în 1991, când marca a fost pensionată definitiv. Camionul importat în Moldova pare a se trage din perioada anilor 30-40, fiind din seria O, numită şi OB, deci ar avea o conotaţie istorică foarte interesantă, mai ales dacă mai ascunde şi o istorie curioasă în spate. Iar dacă ne citeşte cumva colecţionarul proprietar al acestui Bedford, îl îndemnăm să ne scrie un mesaj, pentru că am vrea să-i aflăm istoria completă.
Cert e că la acest camion va fi ceva de muncă, şi suntem convinşi că proprietarul său din Moldova are deja idei clare despre ceea ce vrea să facă din acest camion clasic!

Sursa foto: Facebook / grupul Old Cars Moldova / Alexandr Tzibarri
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter