Audi S6 de primă generaţie, cu legendarul V8 sub capotă, dar cu parcurs relativ mare, a ajuns să coste cât un Audi A6 nou

23 Septembrie 2022, 20:32
Redacţia PiataAuto.md
Generaţia C4 a lui Audi A6 e una care trezeşte imediat amintiri chiar şi celor de prin părţile noastre, pentru că am văzut cândva multe din aceste A6 pe drumurile ţării, sau scoase la vânzare prin târgurile auto ale ţării. Acesta a fost şi modelul care a stat la baza primului Audi S6 din istorie. Deşi nu a fost produs în foarte multe exemplare, cândva se mai puteau găsi exemplare la mâna a doua, care, la acea vreme nu păreau să promită că vor creşte atât de mult în preţ.
Acum, însă, un asemenea exemplar de Audi S6, în caroserie Avant, care a fost scos la vânzare în Italia, a ajuns să coste cât un Audi A6 nou, luat azi din showroom. Acest exemplar din Italia, costă exact 49.000 euro!
Şi nu e vorba de vreo capsulă a timpului, care ar fi stat doar în garaj şi ar fi fost condusă doar de un bunic până la magazin. E o maşină cu parcurs relativ normal, de aproape 162 mii km, pe care i-a adunat din 1995 până în prezent.
Sub capotă e legendarul motor V8 de 4,2 litri, iar aici trebuie să amintim că această generaţie a debutat iniţial cu motorul turbo de 5 cilindri în linie şi 2,2 litri, care dezvolta 230 CP şi 326 Nm. Abia peste circa un an de la debut a fost adăugat şi motorul V8 de 4,2 litri în ofertă. Acesta era aspirat natural şi livra 290 CP. La motorul V8 cutia automată era standard, iar cea manuală era opţională. Mai târziu, foarte scurt, a existat şi o ipostază de 326 CP a aceluiaşi motor.
Maşina despre care vorbim azi e una din cele de 290 CP, cu cutie manuală opţională. E într-o stare decent, dar are şi urmele timpului şi uzurii pe ea şi nu pretinde să fi fost parte din vreo colecţie a unui proprietar care ar fi doar şters praful de pe ea. A fost o maşină în exploatare normală, ba chiar şi levierul cutiei de viteze e uzat de atâta schimburi de trepte. Şi totuşi, a ajuns să coste aproape 50.000 euro azi, deşi acum vreo 10 ani putea fi cumpărată cu vreo 10.000.
Este acest Audi S6 o maşină rară? Da, bineînţeles, deşi arată oarecum banal pe dinafară şi acum un deceniu nu-şi prea punea nimeni întrebarea despre cât de rar ar fi un asemenea model. Dacă vorbim de toate motorizările şi toate caroseriile lui Audi S6 C4, acesta a fost fabricat în 11.127 exemplare. Din ele doar 7.054 au fost S6 Avant. Iar din acestea, doar 2.475 exemplare au avut versiunea de 290 CP a motorului V8, alte 855 cea de 326 CP şi încă 3.724 au fost dotate cu motorul de 5 cilindri. Deci, acest S6 e unul din cele 2.475 de felul său, produse în istorie.
Şi tocmai de asta a ajuns să coste o avere acum, deşi mulţi nici nu l-ar distinge de un banal Audi A6 de 27 de ani vechime, pe dinafară!
0
3,398
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!