Circulaţia pe sensurile giratorii, reglementată de noi marcaje şi indicatoare în Moldova

14 Septembrie 2022, 20:14
Redacţia PiataAuto.md
În şedinţa de azi a guvernului au fost adoptate mai multe modificări la regulamentul circulaţiei rutiere a Republicii Moldova, printre ele fiind şi cele ce vizează reglementarea trotinetelor electrice. Dar, la aceeaşi şedinţă s-au operat şi reglementări noi ce vizează circulaţia în intersecţiile cu sens giratoriu în Moldova.
Astfel, apar trei indicatoare noi de circulaţie, care determină direcţiile de deplasare de pe benzi. Acestea vor fi instalate înainte de intrările în sensurile giratorii şi vor specifica foarte clar ce bandă trebuie selectată, în funcţie de ieşirea dorită de pe sensul giratoriu.
Odată cu aceste indicatoare, au fost instituite şi marcaje rutiere cu simbolistică similară, care vor fi aplicate direct pe asfaltul benzilor la intrarea în sensurile giratorii. Astfel, şoferii vor fi informaţi suplimentar despre sensurile de deplasare permise.
Totodată, sensurile giratorii vor obţine marcaje complexe, de tipul celor din UE, în care vor fi marcate pe asfalt şi indicatoarele de cedare a trecerii, şi delimitarea benzilor, şi marcajele menţionate mai sus. Toate astea ar trebui să ducă la mai multă claritate şi informativitate pentru şoferi, astfel încât să nu apară situaţii de traiectorii neclare pe sensul giratoriu.
0
6,938
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!