Două porţiuni importante din traseul M3, de ocolire a Comratului şi Porumbrei-Cimişlia, nu au fost finalizate în termenul promis

3 Septembrie 2022, 09:23
Redacţia PiataAuto.md
În luna martie 2022, Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova publica un comunicat prin care informa că a reprezentanţii săi, împreună cu viceprim ministrul Andrei Spânu, inspectaseră porţiunea majoră a traseului nou M3, construit între Porumbrei şi Cimişlia, iar în acelaşi comunicat se anunţa că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii august 2022. La sfârşitul lunii iunie 2022, ASD anunţa şi despre evoluţia lucrările unei alte porţiuni importante noi a traseului M3, centura de ocolire a Comratului şi menţiona de asemenea că porţiunea va fi finalizată până la sfârşitul lunii august 2022.
Foto: Porţiune din centura Comratului, imagine din iunie 2022

Ei bine, la 1 septembrie 2022 le-am solicitat informaţii celor de la ASD despre aceste două porţiuni de drumuri, pentru a afla dacă s-au finalizat lucrările în termenul promis, or, ambele porţiuni sunt cruciale pentru a finaliza cea mai importantă arteră din capitală spre sudul Moldovei, drumul M3 pe un traseu nou, mai rapid.
Foto: Joncţiune în stil de autostradă, construită pe porţiunea Porumbrei-Cimişlia, imagine din vara anului 2021

Am primit şi răspunsul de la ASD, în care se menţionează că lucrările nu au fost finalizate până la sfârşitul lunii august, aşa cum se promitea. Cei de la ASD ne-au anunţat că în ambele cazuri e vorba de aceeaşi companie contractată, din Turcia, care a solicitat prelungirea termenului de execuţie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. ASD a acceptat prelungirea cu o lună a termenului, prin urmare, noile acte semnate prevăd încheierea integrală a lucrărilor până la sfârşitul lunii septembrie 2022.
Vom monitoriza noul termen anunţat. Iar dacă în ţară există şi alte porţiuni de drumuri, lucrările cărora au depăşit termenii promişi şi extinşi, chiar şi drumuri locale, scrieţi-ne un mesaj pe pagina de Facebook sau e-mail, pentru că dacă vom monitoriza împreună evoluţia acestor lucrări, avem şanse la mai puţine amânări şi drumuri construite mai rapid.
0
2,934
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!