Drum închis, amendă şi risc de retragere a permisului pentru un şofer de camion în Germania, după ce a fost surprins de poliţie transportând ţevi imense pe paleţi

6 Septembrie 2022, 16:16
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania a desfăşurat ieri lângă Erlangen o întreagă operaţiune de închidere parţială a unui drum, din motive de siguranţă, după ce a descoperit cu consternare că un şofer de camion transporta ţevi metalice imense, de peste 1 tonă greutate fiecare şi peste 10 metri lungime, susţinute doar de nişte paleţi de lemn deterioraţi şi fixate cu centuri rupte.
În primul rând, şoferul s-a apucat de transportat ţevile imense pe o remorcă cu platformă coborâtă, folosită de obicei pentru transportarea vehiculelor de construcţie. Respectiv, din cauza formei ei speciale, şoferul a trebuit să improvizeze o suprafaţă dreaptă, iar ideea pe care a avut-o a fost să suprapună 10 paleţi din lemn, să pună ţevile imense pe ele şi să le fixeze cu centuri. Pe lângă remorca neconformă, poliţia germană spune că o parte din paleţi erau deja deterioraţi sub greutatea imensă, iar centurile folosite aveau zone unde erau roase sau pornite spre rupere.
Poliţia germană a decis să închidă parţial drumul, pentru că a considerat că există riscul ruperii centurilor şi deteriorării altor maşini. După ce au închis drumul, l-au escortat pe şofeul de camion spre o ieşire şi cea mai apropiată parcare. Aici şoferului i-a fost aplicată o amendă usturătoare, iar camionului i s-a interzis deplasarea până când remorca nu va fi descărcată, iar ţevile puse pe o altă remorcă potrivită acestui tip de transport. Pe lângă asta, poliţia a iniţiat o anchetă pentru punerea în pericol a siguranţei traficului, iar această anchetă se poate lăsa minim cu suspendarea permisului, dar cel mai probabil cu pedepse mult mai dure în adresa şoferului şi companiei care a admis un asemenea transport.
0
2,092
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!