(FOTO) Cum a fost la Distinguished Gentleman's Drive în Moldova, evenimentul dedicat maşinilor clasice şi pasionaţilor de ele

28 Septembrie 2022, 10:51
Ilie Toma
Duminică, 25 septembrie 2022, în Moldova a avut loc Distinguished Gentleman’s Drive, evenimentul dedicat maşinilor clasice şi a pasionaţilor de ele. Totul a început cu expunerea maşinilor către public în curtea Muzeului Naţional de Istorie, situat pe strada 31 August 1989 în Chişinău.
Publicul a fost prezent de această dată în număr mult mai mare ca la alte evenimente similare. Iar acest fapt nu poate decât să bucure, pentru că asta înseamnă că numărul pasionaţilor de aceste maşini clasice creşte, iar aceşti pasionaţi se conglomerează tot mai mulţi la asemenea evenimente.
La Distinguished Genlteman’s Drive au fost acceptate maşini fabricate până în anul 1980, conform politicii universale internaţionale a organizatorilor. Şi aici trebuie să spunem că evenimentul a avut loc la Chişinău concomitent cu alte zeci de oraşe din lume, într- sincronizare simbolică a pasionaţilor de clasice din întreaga lume.
Foto: Un Mercedes 220S W180, într-o condiţie superbă, din Moldova. Un reportaj complet despre această maşină poate fi citit aici.

Toţi participanţii la eveniment au fost îndemnaţi să doneze pentru o cauză nobilă, de această dată fondurile donate fiind direcţionate de către organizatorii internaţionali pentru studiul cancerului la prostată. Prin urmare, întregul eveniment are şi o conotaţie mai profundă decât expunerea maşinilor frumoase.
Numărul maşinilor n-a fost unul foarte mare, însă printre ele s-au numărat exemplare cu adevărat valoroase, care îmbibă decenii de istorie şi grijă, cu care au fost tratate de proprietari. Au existat şi maşini sovietice, şi din cele germane, iar în coloană au fost şi două maşini cu motoare răcite cu aer, un Fiat şi un ZAZ.
După expunerea din curtea muzeului, maşinile au ieşit în afara Chişinăului, pentru a fi savurate pe un traseu de peste 80 km lungime, cu trasee întinse şi mai sinuoase, cu urcări de dealuri pronunţate şi văi.
Ulterior, totul s-a încheiat la un restaurant cu terasă şi privelişti frumoase, din afara Chişinăului.
Vezi mai jos un set adiţionat de fotografii de la acest eveniment.
1
1,702
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!