Ford Otosan a dezvăluit prototipul primului său camion electric, parte dintr-o familie de modele care va fi produsă şi în România, la fabrica din Craiova

20 Septembrie 2022, 17:29
Redacţia PiataAuto.md
Ford Otosan, divizia din Turcia responsabilă camioanele mari în cadrul grupului Ford, a dezvăluit publicului de la salonul din Hanovra prototipul primului său camion electric, dar totodată a anunţat şi o întreagă strategie de tranziţie la electromobilitate, numită Generation F. Această nouă strategie aduce şi veşti bune pentru fabrica din Craiova, România, achiziţionată acum câteva luni de Ford Otosan.
Prototipul camionului electric, dezvăluit acum de Ford, e o prefaţare a unui viitor camion ce ar putea apărea atât pe şasiu rigid, cât şi în rol de cap tractor, cu un diapazon de sarcini utile între 18-26 tone. Prototipul adus acum în Germania promite o autonomie de 300 km şi promite capacitatea de a-şi reîncărca bateriile la prize fast charge în doar 75 minute până la 80%. Totuşi, trebuie să remarcăm că acest prototip e mai degrabă o sumă de tehnologii posibile, decât un vehicul funcţional, cu componente deja decise. Camionul electric are deocamdată doar un design conceptual exterior, cu câteva soluţii curioase, suficient cât să atragă atenţia şi să certifice intenţiile serioase ale Ford Otosan. Dar până la un camion electric de serie va mai fi o cale de câţiva ani.
Strategia Generation F e mult mai importantă pentru fabricile Ford din estul Europei şi Turcia. Conform acestor planuri, până în anul 2030, minim 50% din vânzările Ford Trucks în Europa vor fi camioane cu zero emisii, iar asta va însemna o variaţie mare de camioane pur electrice, care vor fi parte a unei noi familii de modele, prefaţată acum de acest prim prototip prezentat. Odată cu dezvăluirea acestei strategii de lungă durată, ce ţinteşte până spre anul 2040, şefii Ford Otosan din Turcia au amintit direct de fabrica Ford din Craiova şi au menţionat că ea, împreună cu fabrica din Turcia, vor constitui pilonii de bază pentru aceste viitoare modele electrice în gama Ford Trucks.
Prin urmare, deşi nu se menţionează exact care modele, în ce segmente şi cu ce parametri tehnici vor fi construite în România, Ford Otosan a oferit o confirmare importantă că fabrica din Craiova va fi parte inalienabilă din această viitoare strategie a tranziţiei spre camioane electrice, şi inevitabil o parte din modelele viitoarei familii de camioane electrice Ford vor fi asamblate şi în România.
1
3,480
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!